Železný si po hádce s policií bere neschopenku. Blázna ze mě nedělejte, jsem vyčerpaný, říká

Moderátor Jakub Železný si po incidentu se strážníkem bere neschopenku. Pro web Blesk uvedl, že si potřebuje odpočinout, protože je „totálně fyzicky vyčerpaný“. Navíc prý doléčuje starší svalové zranění. Záznam z hádky, která se stala již před několika měsíci, zveřejnila městská policie minulý týden.

„Jsem s lékařem domluven na možnosti pracovní neschopnosti poté, co skončím pracovní turnus tento týden, abych co nejmíň omezil kolegy. Tak, jak jsem je ani na den neomezil v minulých, pro naši rodinu nejtěžších chvílích v našich životech,“ sdělil Železný pro web Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Nové detaily z vyšetřování vraždy studenta Tupého. Mezi zatčenými mají být neonacisté

Reagoval tak poté, co se na sociálních sítích začalo šířit video s hádkou se strážníky kvůli špatnému parkování v centru Prahy. Ačkoliv totožnost osoby městská policie nezveřejnila, Železný sám přiznal, že se jedná o něj.

Vyloučil však, že by měl psychické potíže. „To je přesně to, co bych nerad, aby z toho vyplynulo. Jsem totálně fyzicky vyčerpaný, doléčuju natržený sval v noze z lyžování, vrací se mi můj letitý problém s vnitřním uchem, chcete-li diagnózu,“ řekl moderátor.

Nyní prý potřebuje čas sám pro sebe. „Zkrátka po měsících péče o bratra za plného pracovního provozu, kdy jsem neměl vůbec čas a kapacitu na nic jiného, se teď potřebuju dát dohromady hlavně po fyzické stránce. A to víte, že duše strádá, ale to člověk musí překonat. Blázna ze mě fakt nedělejte. Jsem svůj, ale blázen snad fakt ještě ne,“ dodal ve zprávě.

Moderátor by mohl uspět u soudu

Zveřejnění nahrávky může strážcům zákona způsobit problémy. Redakci CNN Prima NEWS to sdělil právník Jakub Blažek. Domnívá se, že pokud by se Železný rozhodl celou kauzu řešit u soudu, mohl by uspět. Je totiž možné, že strážníci zasáhli do práv moderátora.

Na sestřih videa si stěžoval i Železný, a to v příspěvku, v němž se přiznal, že je aktérem této nahrávky. „V pondělí mě ‚přepadla‘ bulvární TV (její právo) k jakémusi videu. Nechápal jsem. Tak jsem dnes zhlédl. Vteřina, kdy se dozvíte: blízký se neuzdraví. Zastavíte. Blbě. Strážník hned řve. Pak zapne kameru. (A městská policie video sestříhá). I tak měla má reakce být jiná! Mrzí mě to, omlouvám se,“ napsal na svém Twitteru.

V pořadu 360° na CNN Prima NEWS se k incidentu vyjádřil také právník Ondřej Dostál (Piráti). „Újma podle mě vznikla spíše až následnou identifikací a diskuzí na sociálních sítích. Celebrity obecně musí tolerovat větší zásahy do svého soukromí. Osobně spíše jako nevhodné vnímám, pokud se takto informuje o obyčejných lidech,“ reagoval. Blažkovi však dal za pravdu: „U obyčejných lidí jsou takové zásahy výrazně horší a odškodnitelnější než u osob slavných.“

Tagy:
policie Twitter média Ondřej Dostál krimi Česká pirátská strana Česká televize Praha obecní policie Blesk Jakub Blažek Jakub Železný