Andreu vrah rozpustil v sudu s kyselinou. Vinen je exmanžel, soud mu uložil výjimečný trest

Vrah rozpustil tělo v kyselině.

Vrah rozpustil tělo v kyselině

Miroslav Vlček byl za úkladnou vraždu odsouzen na doživotí, informuje portál Pravda.sk. Podle obžaloby měl zabít svou bývalou manželku a její tělo následně nechat rozpustit v sudu s kyselinou. Rozsudek zatím není pravomocný.

Miroslav Vlček by si svůj trest měl odpykat ve věznici se zvýšenou ostrahou, zároveň mu byl uložen trest propadnutí věci, informuje portál Pravda.sk. Dále musí zaplatit dvěma osobám nemajetkovou újmu ve výši 100 tisíc eur.

ČTĚTE TAKÉ: Německý důchodce odstraňoval mužům genitálie za peníze. „Řezač z Erfurtu“ vyděsil policisty

Obžalovaný vinu od počátku popírá a proti rozsudku podal odvolání. Jeho advokát Dušan Joža ve své závěrečné řeči hovořil o odepření práva na obhajobu a tvrdil, že policie svědky připravovala na výpovědi a zpochybňovala závěry znaleckých posudků. „Obžaloba neunesla důkazní břemeno,“ poznamenal advokát. Konečné slovo bude tedy mít Nejvyšší soud.

Prokurátor Daniel Lipšic byl s rozsudkem spokojen, ale lhůtu pro podání odvolání si ponechal. „Dnešní rozsudek považuji za zákonný a spravedlivý,“ řekl Lipšic po hlavním líčení.

Vlček byl loni v září obžalován ze zvlášť závažného zločinu úkladné vraždy. Podle obžaloby si v roce 2016 objednal únos své bývalé manželky. Měla být odvezena do skladu ve Velkých Ripňanech, kde na ni již bývalý manžel čekal.

Ve skladu ji Vlček připoutal k židli, opakovaně bil a pak neznámým způsobem usmrtil, informují Noviny.sk. Její tělo následně rozpustil v sudu s kyselinou sírovou a chlorovodíkovou. Ostatky byly identifikovány na základě zubních výplní. Motivem mu měla být především pomsta a skutečnost, že proti bývalému manželovi v minulosti svědčila.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Žena z Lounska měla roky znásilňovat syna. Orgie natáčel partner, z jejich praktik mrazí

Tagy:
doživotí kyselina Miroslav Vlček Daniel Lipšic okres Louny Erfurt