Vzteklá seniorka pobodala spolubydlící kvůli rybízu. Tragédii zabránila odvážná zdravotnice

Důchodkyně v pečovatelském domě na Slovensku napadla svou spolubydlící nožem a křičela, že ji zabije, a to kvůli vytrhnutému rybízu na zahrádce.

Pokus o vraždu kvůli rybízu

K brutálnímu napadení kvůli banalitě došlo v pečovatelském domě na Slovensku. Žena z domova pro seniory ve městě Medzilaborce podle kriminalistů zaútočila na svou spolubydlící jen kvůli tomu, že jí vytrhla zasazený rybíz. Důchodkyni teď hrozí za pokus o vraždu 15 až 20 let za mřížemi. Píše o tom web noviny.sk.

Útočnice svou spolubydlící nejdříve shodila na zem, pak si na ni lehla a opakovaně ji fyzicky napadala se slovy, že ji zabije. Důvodem bylo podle ředitele pečovatelského domu Radovana Babaje to, že žena údajně vytrhla ze země rybíz, který útočnice zasadila na zahradě domu, informoval web Noviny.sk.

K TÉMATU: Obětí střelby na UK mohlo být více. Vyšetřovatelé popsali, jak zraněná dívka zachránila spolužáky

Podle mluvčí prešovských policistů Jany Ligdayové procházela spolubydlící kolem obviněné, když ta náhle vytáhla nůž a bodla ji do obličeje. O zraněnou ženu se následně postarali na ošetřovně.

Když opustila lékařskou místnost, seniorka na ni zaútočila znovu, tentokrát s kuchyňským nožem. Údery mířily do kritických míst – do hlavy a hrudníku. Vzápětí zasáhla zdravotní sestra, která útočnici zbraň vytrhla z ruky.

Důchodkyně byla hospitalizována na psychiatrickém oddělení. Její oběť s mnohačetnými bodnými ranami byla převezena do nemocnice. Státní zástupce požádal z preventivních důvodů o vazbu. Z obavy, že by mohla v trestné činnosti pokračovat, soudce návrhu vyhověl, takže útočnice poputovala do cely. Nyní čelí obvinění ze závažného zločinu pokusu o vraždu.

„V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let,“ potvrdila pro web Ligdayová. I přesto, že žena nemá žádné příbuzné, ředitel zařízení Babaj by jí po propuštění z vazby zpět již nevzal. „U nás končí. Vykřikovala, že spolubydlící zabije. To si nemůžeme dovolit,“ uvedl.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Rajeci našli mrtvého novorozence v okapu. Byl v placentě a pupeční šňůře, popsal svědek

Tagy: