Muž v Praze nechal psa v rozpáleném autě a odjel z města. Strážníkům lhal, že leží v nemocnici

Strážníci v Praze zachraňovali psa zavřeného v autě.

Strážníci v Praze vysvobodili psa zavřeného v autě

Neuvěřitelnou bezohlednost předvedl majitel psa v pražské Krči. Zvíře totiž nechal zavřené v rozpáleném autě a odjel do Ústeckého kraje. Strážníkům přitom tvrdil, že je v nedaleké nemocnici.

Policistům přišlo během dne oznámení od jedné z kolemjdoucích ohledně psa zavřeného v autě: „Má sice otevřené okénko, ale pejsek je přímo na sluníčku,“ upozornila žena hlídku.

Strážníci se vydali na místo, kde našli psa v silně přehřátém autě. Ihned se proto rozhodli kontaktovat majitele psa. Ten jim po telefonu tvrdil, že leží v IKEM a je připojený na kapačku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policejní kamera vyfotila za volantem psa překračujícího rychlost. Majitel se pokutě vyhne

„Na základě těchto informací se hlídka vydala do zmíněného nemocničního zařízení ověřit pravdivost těchto informací. Na recepci bylo zjištěno, že dotyčný nikdy nebyl hospitalizován a v místě není ani zaměstnán,“ uvedl mluvčí městské policie hlavního města Prahy Zdeněk Modálek.

Nakonec vyšlo najevo, že majitel byl v Teplicích a psa si v nejbližší době nevyzvedne. Hlídka se proto rozhodla psa z auta vyndat a počkat až přijede známá majitele. Zjistili navíc, že zvíře nebylo v autě zavřené poprvé, na majitele tak bylo podáno trestní oznámení.

Kolaps hrozí už po několika minutách

Nechat psa zavřeného ve vyhřátém autě je velmi nebezpečné. Podle veterináře mu hrozí kolaps už za několik minut. Velice rychle dochází k problémům s krevním oběhem. Psi nejsou schopní se potit jako lidé, regulují teplotu pouze zrychleným dýcháním. Pokud pes zrychleně dýchá, rychleji odpařuje vodu, dehydratuje se, a tím pádem se zvyšuje rychleji jeho teplota, uvedl veterinář Robin Ehl.

Pokud je pes přehřátý, měl by se podle odborníka ochlazovat postupně. Kdybyste totiž zvíře pokropili studenou vodou celé, jeho stav by se mohl ještě zhoršit. Psa strážníci a hasiči nakonec zachránili. Majitele teď čeká nejspíš pokuta.

SLEDUJTE TAKÉ: Žena na Prostějovsku držela psy v naprosto nevyhovujících podmínkách. V zuboženém stavu byli převezeni na veterinu. K majitelce se zvířata už nevrátí.

Tagy: