Vyhrožoval, že se přidá se samopalem k zemědělcům a půjde na vládu. Pro muže si přišla policie

Policie zasahovala proti muži, který vyhrožoval, že půjde se samopalem na Úřad vlády ČR.

Policie sebrala muže, který vyhrožoval, že se se samopalem připojí k protestu zemědělců

Nebezpečná výhrůžka zaměstnala o víkendu policii. Pisatel na sociální síti uvedl, že se přidá k protestujícím zemědělcům se samopalem v ruce. Plánoval s ním pak při průjezdu Prahou proniknout na Úřad vlády ČR. K tomu ale nedošlo. Pro muže si došli kriminalisté. Policie zveřejnila video ze zatýkání na sociální síti X.

„Podezřelý byl zadržen v neděli dopoledne za využití zásahové jednotky pražské policie. Při následné domovní prohlídce byl nalezen nelegálně držený samopal vzor 58 v plně automatické verzi se zásobníky s ostrým střelivem,“ informovali v pondělí policisté v příspěvku na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Děsivý incident na škole ve Velké Bystřici: Žák vypadl z okna. Na místě zasahoval vrtulník

Muž totiž předtím na sociální síti avizoval, že až pojedou protestující se zemědělskou technikou do Prahy, přidá se k nim se samopalem a půjde s ním na Úřad vlády ČR.

„Muž skončil v policejní cele, je podezřelý z několika trestných činů, kdy mu v případě odsouzení hrozí až deset let vězení,“ upřesnili policisté. Zároveň dodali, že kriminalisté podali na státní zastupitelství podnět na jeho vzetí do vazby.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hrůzný případ v Plzni: Policie šetří nález mrtvého lidského plodu, měl ležet v křoví

Tagy: