Další predátor z internetu. Muž z Kroměřížska měl zneužívat nezletilé, jedna otěhotněla

Ilustrační foto Policie ČR

Muž z Kroměřížska měl zneužívat nezletilé

Muž z Kroměřížska podle policie pohlavně zneužíval nezletilé dívky, s nimiž se seznámil prostřednictvím internetu. Jedna z dívek s ním i otěhotněla. Kriminalisté čtyřicetiletého muže stíhají pro pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až osm let vězení, sdělila v pátek policejní mluvčí Barbora Balášová.

Obviněný se podle ní na internetové seznamce seznámil s nezletilou dívkou. „Ve virtuálním světě vystupoval pod falešným jménem a také si ubral 11 let. Využil důvěřivosti a nezralosti dívky a vytvořil si s ní partnerský vztah. Věděl, že poškozená nemá ještě 15 let, přesto došlo na konci února k nechráněnému pohlavnímu styku,“ uvedla mluvčí.

Podle policie tak muž učinil i přesto, že si jen několik dní před tím převzal usnesení o zahájení trestního stíhání, na základě kterého je rovněž obviněný z pohlavního zneužití a ohrožování výchovy dítěte. „Od května loňského roku totiž navázal intimní partnerský vztah taktéž s nezletilou, který trval do února letošního roku. Přechodně s ní sdílel domácnost v pronajatém bytě a na ubytovně. Minimálně jednou došlo k pohlavnímu styku, v důsledku čehož poškozená otěhotněla. Okolí uváděli v omyl, že je dívka plnoletá,“ uvedla Balášová.

Policisté zjistili, že muž měl na sociální síti vytvořený falešný profil. „Na tomto účtu měl mezi přáteli dívky, které ještě nemají patnáct let,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté na případu i nadále pracují. Policie v souvislosti s ním apeluje na rodiče nezletilých a dospívajících dětí, aby se svými potomky mluvili o tom, co dělají na internetu a s kým komunikují.

Tagy: