Zrůdný čin na Kutnohorsku: Štěňata skončila v popelnici, přežít jim pomohla náhradní fenka

Šest jen několikadenních štěňat vyhodil někdo v igelitovém pytli do kontejneru na Kutnohorsku.

Štěňata v kontejneru

Šest jen několikadenních štěňat vyhodil někdo v igelitovém pytli do kontejneru na Kutnohorsku. Naštěstí je našel místní chalupář, který šel vyhodit odpadky. Bohužel ne všechna nakonec přežila.

Tři štěňata, která přežila, už jsou u náhradní mámy. Přestože mají rozdílnou barvu srsti než je její vlastní, přijala je za své. Jejich příběh začal v květnu nedaleko Zbraslavic na Kutnohorsku. Štěňata v igelitovém pytli někdo vhodil do kontejneru, který byl od prvních domů vzdálen desítky metrů. „Šel jsem ráno vyhodit odpadky a slyšel jsem kňučení z popelnice. Tak jsem do ní skočil a začal jsem hledat. Našel jsem zavázanou igelitku,“ popsal nálezce štěňat Jaroslav Jirák pro CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jízda na slonech, opičí show či plavání s delfíny? Těmto atrakcím se na dovolené vyhněte

Když pan Jirák igelitku otevřel, byla tam další zavázaná taška, ve které byla štěňata. „Štěňátek bylo původně šest. Bohužel živá byla jen tři s tím, že na nich bylo vidět, že jsou vyloženě podchlazená a zanedbaná a že v popelnici už nějakou dobu byla,“ uvedla ředitelka útulku Dogpoint Michaela Zemánková.

Štěňata byla stará zhruba dva dny. V tu chvíli jsou slepá, hluchá a bez vlastní termoregulace. Začal tak boj o jejich život. „Vzali jsme je a přidali je k těm našim. Za chvilku už jeden bílý šlapal a později už všichni. Mamina je neodháněla, tak to bylo v pohodě,“ popsala majitelka adoptivní feny Eva Prášková.

Štěňátka už mají přes půl kila a stále přibírají na váze. Po tom, kdo se jich takto zbavil, pátrají policisté. „Po prvotním prošetření celé události si případ převzali kutnohorští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu týrání zvířat, za což v případě odsouzení hrozí pachateli až šestiletý trest odnětí svobody,“ sdělil mluvčí Pavel Truxa. „Je to smutné. Zvlášť v dnešní době, kdy je tolik způsobů, jak to vyřešit. Nechat je trpět v zavázané igelitce mi přijde fakt zbytečné,“ řekl Jirák.

Tagy:
štěně pes týrání zvířat kontejner okres Kutná Hora Michaela Zemánková Zbraslavice