Muzea, bazén i kluziště. Podívejte se, kam můžete vyrazit s dětmi o vánočních prázdninách

Kam s dětmi o vánočních prázdninách?

Jak zabavit děti o vánočních prázdninách?

Pokud přemýšlíte, jak své děti zabavit o vánočních prázdninách a nevyluxovat při tom rodinný rozpočet, nasbírali jsme pro vás pár tipů. Podívejte se, kam vyrazit a neplatit vstupné.

V jabloneckém Muzeu skla a bižuterie to hučelo jako v úle. Přichystali tu totiž vánoční dílnu a hlavně – celé svátky až do silvestra se za vstup neplatí. „Návštěvníci mohou přijít do celého muzea a prohlédnout si ho jen tak. A na návštěvnosti je to určitě znát, je dvojnásobná,“ potvrdila CNN Prima NEWS ředitelka muzea Milada Valečková. A pochvalují si to také návštěvníci. „Je to úžasné. Příjemné, že jsme mohli vytáhnout děti a kouknout se na sklo,“ uvedla jedna z návštěvnic. Rodina s dvěma dětmi tu teď na vstupném ušetří 300 korun.

ČTĚTE TAKÉ: PŘEHLEDNĚ: V Praze si zabruslíte na náplavce i pod věží. Podívejte se na ceny a otevírací doby

V Severočeském muzeu v Liberci vstup zdarma není, ale platit nemusíte, pokud nechcete, nebo jen tolik, kolik uznáte za vhodné. „Máme tady kasičku, kde si může každý rozhodnout, jestli nám chce přispět nebo ne, aby bylo muzeum otevřené pro každého,“ vysvětloval historik Lubor Lacina. „Je to dobré, že nejsou lidé nucení platit horentní částky, ale každý dá, na kolik má,“ kvitují nápad návštěvníci.

Zdarma je o svátcích přístupná i řada sportovišť. V Praze se koná akce Týden sportu zdarma. Například plavecký stadion v Podolí v pátek 29.12. od 10:00 do 18:00 hodin nabídne plavání zcela zdarma. Pro rodinu s dvěma dětmi je to úspora přes 600 korun.

A v Ostravě se ve středu mohli děti i dospělí vyřádit na kluzišti. Bruslení je od 10:00 do 20:00 pro všechny zdarma. Takových možností, jak za rodinnou zábavu ušetřit, je ale určitě po celém Česku mnohem víc. Pošlete nám svoje tipy na zprávy@iprima.cz.

Tagy:
výlety zábava děti vánoční prázdniny