PŘEHLEDNĚ: V Praze si zabruslíte na náplavce i pod věží. Podívejte se na ceny a otevírací doby

V Praze si můžete zabruslit vevnitř i venku. Některá kluziště se nacházejí v opravdu půvabných lokalitách. Mnoho z nich je v provozu již od listopadu, jiná startují bruslařskou sezónu až v prosinci. Připravili jsme pro vás přehled ledových ploch, podívejte se na ceny vstupného a provozní doby.

Praha se svou malebnou architekturou a bohatou historií nabízí celoročně romantické procházky a během zimy i možnost zabruslit si na ledě v kouzelném prostředí. Níže najdete přehled míst, kam můžete s bruslemi vyrazit během následujících měsíců.

ČTĚTE TAKÉ: Chcete vidět Ježíška? Vánoční trhy v Norimberku nadchnou děti i dospělé

Na Františku

Ve sportovním areálu Na Františku se nachází ledová plocha, která je v provozu od 29. listopadu každý den od 8:00 do 22:00. Sportovní areál nabízí jak kurzy bruslení, tak ledního hokeje.

Plocha má instalované nové chladící zařízení, na místě je možné se občerstvit v nově zřízené kavárně. Děti do šesti let mají vstup zdarma, celodenní vstupné pro seniory nad 65 let a děti do 15 let stojí 70 korun. Dospělí za celý den strávený na ledě zaplatí 100 korun. Rezidenti Prahy 1 mají 50% slevu, informují provozovatelé na svém webu.

Kluziště Letná

Jedna z nejžádanějších bruslařských lokalit v metropoli je Letná na Praze 7. Kluziště o rozměrech 42 x 40 metrů nacházející se naproti fotbalovému stadionu Sparty je jedním z největší pražských ledových ploch, jako bonus nabízí návštěvníkům krásný výhled na Pražský hrad. Vstupné na celý den vyjde dospělého na 100 korun, děti do 18 let mají vstup zdarma, uvádí Kluziště Praha na svých webových stránkách.

Pro návštěvníky je připravené bistro s občerstvením, půjčovna bruslí i vytápěný stan. Bruslit na Letné můžete každý den od 5. prosince v čase od 9:00 do 21:00 hodin.

Ice Arena Černý most a další obchoďáky

Další kluziště o rozloze 30 x 15 metrů se nachází před obchodním domem Centrum Černý Most. Návštěvníci si i zde mohou zapůjčit brusle, občerstvit se a zároveň se těšit na atraktivní vystoupení a doprovodné akce. Rodiče s dětmi mohou navíc využít kurzy bruslení pro nejmenší.

Ice Arena je v provozu už od 10. listopadu. Od pondělí do čtvrtka může veřejnost bruslit od 9:00 do 20:00, o víkendu a v pátek se pak zavírá ve 21:00. Vstupné na dvě hodiny vyjde na 120 korun, děti do pěti let mohou bruslit zadarmo.

Bruslaři mohou vyrazit i do dalších obchodních středisek. Využít ledovou plochu mohou v Galerii Harfa, Metropoli Zličín, před Centrem Krakov nebo OC Arkády Pankrác, kde mohou bruslit každý den od 9:00 do 21:00, celodenní vstupné zde vyjde na 100 korun. Bruslení a nákupy v jednom mohou návštěvníci zažít také u nákupního centra Westfield Chodov.

Grébovka

Provoz kluziště v parku Grébovka v Havlíčkových sadech na Praze 2 začíná 1. prosince. Otevřeno bude každý den až do 28. února 2024, přičemž v pracovní dny zde mohou lidé bruslit od 14:00 do 20:00, v soboty, neděle a státní svátky pak od 9:00 do 20:00.

Prostor o rozměrech 20 x 25 metrů je možné využít za cenu 80 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma. Na kluziště se vyplatí vzít si vlastní pití a svačinu, žádné otevřené občerstvení zde není.

Terasa Smíchov

Krásný výhled čeká na bruslaře, kteří se rozhodnou zavítat na kluziště na Smíchově v Praze 5. Je umístěné přímo na terase obchodního centra Nový Smíchov. Pro milovníky hokeje provozovatelé nabízí možnost soukromého pronájmu celé ledové plochy.

Ledovou plochu o velikosti 20 x 10 metrů mohou návštěvníci využívat od 11. listopadu každý den od 9:00 až do 22:00 hodin, přičemž celodenní vstupné pro dospělého stojí 120 korun, děti zaplatí 60 korun. Ani na smíchovské terase samozřejmě nechybí půjčovna bruslí s veškerým potřebným vybavením.

Čapadlo na náplavce

Další malebné kluziště najdete na Čapadle na náplavce, které rovněž nabízí krásný výhled na Pražský hrad. Na adrese Smetanovo nábřeží 6 přímo v centru Prahy si mohou bruslaři užívat zimních radovánek už od 15. listopadu. Je možné si tam půjčit brusle, helmy i další vybavení. Vstup vyjde na 120 korun.

Návštěvníci si mohou dopřát teplé občerstvení, od domácí sekané v housce po horkou čokoládu. Prostor je vybaven venkovními tepelnými zářiči, na zimní zahrádce organizátoři pořádají řadu zajímavých kulturních akcí, například nejrůznější koncerty.

Vypich, Smíchovské nábřeží a Braník jsou zdarma

Na dopravním hřišti Domu dětí a mládeže před oborou Hvězda v Praze 6 budou mít návštěvníci možnost využívat veřejné kluziště zdarma od 9:00 do 21:00 hodin. V areálu si můžete brusle půjčit i nechat nabrousit. Na návštěvníky čeká občerstvení i řada doprovodných akcí.

Vypich není jediným kluzištěm v hlavním městě, které mohou všichni návštěvníci využívat bez poplatku. Zdarma si mohou zabruslit také v Braníku či na Smíchovském nábřeží, které otevírá 8. prosince.

Löwitův mlýn

Na Prahy 8 si mohou lidé zabruslit v nádherném prostředí na okraji parku u Löwitova mlýna denně od 22. listopadu 2023 až do 25. února 2024. V pracovní dny kluziště otevírá ve 13:00. V sobotu, neděli a státní svátky je otevírací doba od 9:00 do 19:00 hodin.

Vstupné vyjde na 90 korun, děti do 130 cm za 50 korun. Na místě je možné se i občerstvit, uvádí oficiální webové stránky jsmenalede.cz.

Na stadionu, v parku i pod televizní věží

V hlavním městě Praze se nachází celá řada dalších krásných kluzišť. V Karlíně je otevřený River Rink, na Střížkově v parku Přátelství je ledová plocha o velikosti 400 metrů čtverečních. Další kluziště se nachází v areálu koupaliště Ládví, v parku Zahrádky či pod žižkovskou věží na Praze 3.

Bruslení si užijí i návštěvníci kluziště na nádvoří Alchymist Grand Hotel and Spa na Malé Straně, na Vinohradech v Sadech Svatopluka Čecha, na Sofijském náměstí nebo v parku Folimanka. Také na Václavském náměstí se otevře ledová plocha již 8. prosince.

Bruslaři mohou v hlavním městě využít i řadu zimních stadionů, jako například Halu Inchebu v Holešovicích či Stadion Kobra, HC Slavia – Eden, stadion Hasa a Škoda Icerink.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kromě holých zdí z něj nezbylo nic. Zámeček Lány povstal z prachu, leží v největší oboře v ČR

Tagy: