Na Hobby dorazí i Pepa Libický. V pojízdné dílně návštěvníkům předvede kutilské mistrovství

Nejen zahrádkáře a kutily láká tradiční výstava Hobby, která se koná na českobudějovickém Výstavišti od 11. do 14. května. Návštěvníci se mohu těšit například také na hvězdu televize Prima Pepu Libického, který přijede i se svojí ReUse Roadshow. Nově budou k vidění dřevostavby nebo třeba karavany. Současně s Hobby se poprvé koná i potravinářský veletrh Czech Food Expo.

Už 30. ročník výstavy Hobby se bude konat od 11. do 14. května. Na své si jako vždy přijdou především zahrádkáři a kutilové. Prodejci nabídnou nepřeberné množství druhů sazenic, semen, stromků, keřů, ale i vybavení na zahradu. Návštěvníci si budou moci prohlédnout ale například i potřeby pro zahradu, zařízení a vybavení bytu, dále také třeba hračky, modelářství nebo věci pro sport a volný čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartoška o Varech: Jednáme o návštěvě hollywoodské megastar. Účast komplikuje natáčení

Letos bude výstava nově zaměřena i na cestování. „Budou zde například karavany nebo zařízení na kempink,“ uvedla mluvčí českobudějovického Výstaviště Michaela Čeňková a prozradila, že k vidění budou také dřevostavby nebo i čím dál populárnější Tiny House.

V minulém roce navštívilo výstavu 40 tisíc návštěvníků a představilo se na ní kolem tří stovek vystavovatelů.

Významnou měrou se bude na programu podílet také hlavní mediální partner, skupina Prima. Přijede tak i její hvězda Pepa Libický se svojí ReUse Roadshow. „Mé motto je: Na každé skládce se dá nalézt vlčí mák! Vezu vám svou dílnu, ve které si můžete zrenovovat kousek nábytku nebo se naučit nové techniky i používání nářadí na workshopu. Společně se pustíme do díla! Čekají vás zajímaví hosté, kteří pro vás mají spoustu inspirace, a to nejen, co se týče řemesla. Řemeslo je dar a nejlepší je dar vyrobený vlastníma rukama,“ uvádí ke své show Pepa Libický.

Ten má na pódiu plně vybavenou dílnu s ponkem. Právě tam bude probíhat hlavní část workshopů. Pod pódiem bude několik dalších ponků s nářadím, které budou mít k dispozici návštěvníci.

„Vedle kamionu je i stan jako sklad s všelijakým nábytkem, který se návštěvníci učí renovovat různými technikami. Pepa Libický učí zájemce jak základy, tak i řadu zajímavých technik a používání nářadí, nástrojů i zajímavých materiálů. Návštěvníci se například mohou naučit pokládat plovoucí rigidní vinylovou podlahu a mohou si o ni také zasoutěžit,“ popisuje Michala Čeňková.

Tvář skupiny Prima i na potravinářském veletrhu

Souběžně s Hobby se bude poprvé konat potravinářský veletrh Czech Food Expo. Ten přivítá potravináře z celé České republiky. Návštěvníci se mohou těšit na opravdu bohatou nabídku. Expozici najdou v pavilonu T1. Své zastoupení budou mít jak výrobci a prodejci masných a mléčných výrobků, tak například i čokoládovny. Představí se samozřejmě také pivovary, lihovary nebo vinařství. A i v této části se můžete těšit na tvář Primy. Tou bude kuchař Luboš Rychvalský z Receptáře prima nápadů a rubriky Beze ztrát. Přiveze ho právě zmíněný Pepa Libický v rámci své roadshow.

Návštěvníci se mohou těšit například i na show kuchaře a moderátora Ondřeje Slaniny.

Výstava HOBBY a národní potravinářský veletrh CZECH FOOD EXPO začínají 11. května na Výstavišti v Českých Budějovicích. Veškeré informace i prodej vstupenek jsou zájemcům k dispozici na www.vcb.cz.

Tagy: