hobby

Výpis příspěvků ke štítku „hobby“

Výborného náhlá otočka: Nekecáme lidem do života, tvrdil kolem názvů potravin. Teď by je měnil

Nechceme kecat lidem do života. Těmito slovy stopl ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) změnu, podle které by se neměly používat názvy jako „sójový párek“ nebo „čočkový burger“. Jenže po půl roce je spor o označování rostlinných náhražek zpět. Tentokrát chce ministr i přes dřívější ujišťování sjednotit pravidla přes Brusel. Veganské organizace nápad kritizují.

Češi hazardují s „jedem“, třetina pije alkohol hned několikrát týdně. Jak si tiše ničí zdraví?

Češi jsou světovými premianty ve spotřebě alkoholu. Ze statistik vyplývá, že ročně každý občan, včetně kojenců a seniorů, v přepočtu vypije 160 litrů alkoholických nápojů. Nejnovější průzkum společnosti Behavio pro think tank Ministr zdraví navíc odhalil, že třetina Čechů se napije hned několikrát týdně. Častěji se pak jedná o muže. Zarážející je však fakt, že jen část uživatelů alkoholu si uvědomuje veškerá zdravotní rizika, která jsou s pitím spojena.

Tři auta, tři různé základy. Volkswagen nabízí nejširší nabídku svých dodávek v historii

Volkswagen, to nejsou jen osobní auta jako Golf nebo třeba Tiguan, ale jsou to také užitková vozidla. A i mezi nimi patří wolfsburgská značka k těm vůbec nejsilnějším na trhu. Podobně jako pro osobáky má totiž teď i pro užitkáče hned několik technických základů. Díky tomu se může pochlubit nejrůznějšími karosářskými verzemi i všemi dostupnými pohony. Co všechno tedy nabízí?

Konec otravného přezouvání? Na trhu je už několik funkčních celoročních pneumatik

Ještě donedávna platilo, že celoroční pneumatiky jsou kompromisem, který se hodí spíš pro řidiče s minimálním ročním nájezdem a pohodovým stylem jízdy. Jenže letošní test autoklubu ADAC ukazuje, že se situace začíná měnit. Mezi šestnácti testovanými modely v rozměru 225/45 R17 se hned čtyři pneumatiky dokázaly vyrovnat těm letním v létě a těm zimním v zimě. Jaké to jsou?

Jak si užít zdravé a bezpečné grilování? Nepodceňujte teplotu, čistotu ani skladování

Léto je v plném proudu a s ním přichází oblíbená sezóna grilování. Abychom si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše byste si tedy při grilování měli dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu. V článku se dozvíte, jak grilovat zdravě a bezpečně, jak skladovat potraviny i jaká hygienická pravidla je nutné dodržovat, abyste si neodnesli zažívací potíže.