Na prodej je starý Mercedes po Bonovi z U2. Má překvapivě nevkusný interiér

Mercedes-Benz 450 SEL z roku 1980 není mezi sběrateli považovaný za zas až tak vzácné auto. Ale když má ve velkém technickém průkazu uvedeného prvního majitele Paula Davida Hewsona známého spíš jako Bona ze skupiny U2, dá se předpokládat, že se na nedělní aukci prodá za nemalé peníze.

Britská skupina U2 patří mezi nejpopulárnější kapely světa. Do povědomí veřejnosti se dostala už v roce 1980, kdy vydala své album Boy, po kterém zakrátko následovalo úspěšné turné po Evropě a Spojených státech. Frontman skupiny Bono se rozhodl první úspěch oslavit koupí luxusního vozu. Pořídil si tehdy zbrusu nový Mercedes-Benz 450 SEL.

Protože je Bono pořádný rocker, nechal si do svého nového auta vestavět speciální výbavu. Šlo o luxusní zvukovou aparaturu za tehdejších 12 tisíc liber. Před spolujezdce nechal zabudovat měnič na CD. Nevšedním doplňkem pak byl i hasicí přístroj, který se rovněž vešel do prostoru pro spolujezdcovy nohy.

Kde se vzala kravská kůže?

Mercedes-Benz 450 SEL po Bonovi jde nyní do aukce. Auto vypadá velmi zachovale. Občas se ale najdou nějaké chyby, podle prodávajícího nyní nefunguje rádio. Velmi zvláštní je nicméně pohled do interiéru vozu, který je až nevkusně zařízen. Sedadla, výplně dveří i palubní desku zdobí potahy ze strakaté kravské kůže. Za nimi už ale prý Bono nestojí, vůz si takto vyzdobil následující majitel. Vůz má aktuálně najeto 160 tisíc mil, což je přes čtvrt milionu kilometrů. To není málo, na druhou stranu jsou tyto Mercedesy známé jako dlouhověké držáky.

Běžně se Mercedes-Benz 450 SEL v solidním stavu prodává za ceny okolo 800 tisíc korun. Dá se ale předpokládat, že vzhledem ke slavnému majiteli v historii tohoto konkrétního kousku bude o vůz velký zájem a cena se vyšplhá velmi vysoko.

Tagy: