Pastrňák zatím na MS nepřijede. Stal se hrdinou Bostonu, proti Torontu rozhodl v prodloužení

Český hokejista David Pastrňák v noci ze soboty na neděli posunul v kanadsko-americké NHL Boston Bruins do dalších bojů o Stanleyův pohár, když v prodloužení sedmého zápasu prvního kola play-off proti Torontu Maple Leafs vstřelil branku na 2:1. Medvědům přitom za skóre 1:1 hrozilo opakování loňského vypadnutí s Philadelphií, kdy také vedli na zápasy už 3:1. V čase 61:54 po náhodném odrazu ale rozhodl Pastrňák. Jeho možný příjezd společně s Pavlem Zachou na MS do Česka se tak minimálně na čas odložil.

Pastrňák odpověděl nejlepším možným způsobem na kritická slova trenéra Bostonu Jima Montgomeryho. Kouč po posledním utkání uvedl, že lídři musí být na ledě nejlepší a musí vymyslet víc.

ČTĚTE TAKÉ: Pivo za 110 Kč, platba jen kartou. Takto se bude fandit na MS v hokeji v Praze

Jmenoval právě Pastrňáka, který se stal hrdinou sedmého duelu. Havířovský rodák byl nejrychleji u nahozeného puku, který se odrazil příhodně před branku, neukvapil se a bekhendovou kličkou spustil euforii v táboře Bruins.

Boston, který v sérii ztratil vedení 3:1, prohrával od 50. minuty brankou Williama Nylandera. Už za 81 sekund vyrovnal obránce Hampus Lindholm, po jehož nahození puku ze středního pásma se prosadil Pastrňák v čase 61:54. Český útočník si připsal v sérii pět bodů (3+2).

Bostonští Medvědi se střetnou ve druhém kole s Floridou, která vyřadila Tampu Bay v pěti zápasech. Další dvojici tvoří Carolina s New Yorkem Rangers a Edmonton s Vancouverem. Coloradu vzejde soupeř ze série Dallas – Vegas, která také dospěla do rozhodujícího sedmého utkání.

PODÍVEJTE SE: Takhle se v pořadu CO ČECH, TO TRENÉR spekulovalo o příjezdu Pastrňáka se Zachou na MS

Tagy: