Kouzelné místo, kde se podtrhává krása moderátorek. Nahlédněte do televizní maskérny

Co dělá maskérna?

Zákulisí televize – Co dělá maskérna

Chcete znát tajemství krásy a svěžího vzhledu moderátorek, reportérek či jejich mužských kolegů ze CNN Prima NEWS? V dalším díle nového seriálu Co dělá mapujícího zákulisí televize se zaměříme na maskérnu, kterou většina tváří obrazovky s oblibou navštěvuje.

První kroky televizního moderátora vedou do maskérny. Jedná se o nejpříjemnější část dne, kde se odpočívá a občas i usne. A zároveň se hosté proměňují v bytosti bez vrásek a pupínků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bavit lidi je pro mě droga, řekl Rytmus. Popsal pocity z ringu i natáčení hollywoodských filmů

Podle maskéra a vizážisty Adama Štyrnara neexistují v televizním líčení konkrétní trendy, důraz se klade zejména na to, co funguje. Každému totiž sluší něco jiného a maskér už dokáže dobře odhadnout, co dané moderátorce sedí, a co jí naopak uškodí. Všelijaké nápady, se kterými jeho „klientky“ přijdou, ale vnímá: „Kecat si do toho sice nechám, ale většinou stejně vytvořím, co chci já,“ poznamenal.

Během dne projdou maskérům pod rukama desítky moderátorských i reportérských tváří, všichni z nich se však shodnou na tom, že si péči vizážistů náležitě užívají. „Maskérna je relaxační zóna, jediný místo, kdy mám v pracovním odpoledni klid, popovídám si. Chodím tam moc ráda,“ svěřila se Markéta Fialová.

„Maskérna je klid před bouří, protože pak vlezu do newsroomu a už to všechno lítá,“ podělila se o své pocity Lucie Ptáčková. „Tady mám pocit, že ještě nejsem v pracovním procesu. Ještě se tu jedou srandičky,“ doplnil své kolegyně Petr Převrátil.

A práci si užívají i samotné maskérky: „Nejvíc mě baví kreativita při líčení. A jak se dá ta různorodost a krása ženy líčidly podtrhnout,“ svěřila se maskérka Nikola Marková. Její kolegyně Markéta Sáblíková dodala, že se u každého nenalíčeného obličeje cítí jako grafiťák před čistou stěnou. A navíc zmínila jedno důležité moudro: „Není nenalíčitelných obličejů, jenom povah.“

Práce maskéra spočívá také v odhadnutí toho, jak bude výsledný make-up vypadat na obrazovce. I přesto se prý ale nikdy neubrání vlastnímu hlasu kritika: „Vždycky tam najdu něco, co bych předělal, ale asi je to dobře,“ uvedl Štyrnar.

SLEDUJTE TAKÉ: V minulém díle seriálu Co dělá provedla moderátorská dvojice Petr Suchoň a Eva Perkausová diváky svým běžných pracovním dnem

Tagy:
Daniela Révai CNN Prima NEWS Markéta Fialová maskérna seriál Daniely Révai - CO DĚLÁ