Na Rychnovsku našli tělo, podle policie patří nebezpečnému násilníkovi. Muž se měl oběsit

. V pondělí večer policisté našli v lesích mrtvé lidské tělo

Policie při pátrání po násilníkovi našla mrtvolu

Mrtvým mužem, kterého policie nalezla v pondělí večer v lese mezi Deštným v Orlických horách a Dobrým na Rychnovsku, je zřejmě hledaný Martin Rybín. Po Rybínovi, policie vyhlásila pátrání v souvislosti s prověřováním mravnostních deliktů na Královéhradecku a Rychnovsku. Jedním z nich mělo být i znásilnění nezletilé dívky.

O totožnosti zemřelého definitivně rozhodnou až výsledky znaleckých zkoumání z oboru genetiky. V minulých dnech po muži pátralo přes 100 policistů, uvedla v úterý mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

„Podle prvotních závěrů identifikačních úkonů, které máme čerstvě k dispozici, se s největší pravděpodobností jedná o hledaného čtyřicetiletého muže, po němž jsme v uplynulých dnech intenzivně za pomoci médií i veřejnosti pátrali,“ dodala Vlčková.

„Příčinu úmrtí a jiné okolnosti rozhodné pro další řízení nám přiblíží až závěry nařízené soudní pitvy. V prověřování mravnostních deliktů, v jejichž souvislosti jsme po muži pátrali, pokračujeme,“ uvedla mluvčí.

Obec Semechnice na Rychnovsku v pátek 26. srpna na Facebooku vyzvala občany v souvislosti s pátráním po Rybínovi k obezřetnosti. „V okolí naší obce se může pohybovat nebezpečný, ozbrojený pachatel,“ uvedla obec na Facebooku.

Pátrací akce, do které byly zapojeny desítky policistů včetně zásahové jednotky, trvala už několik dní. Hledaný muž měl podle informací CNN Prima NEWS na svědomí pokus o znásilnění a znásilnění. Minimálně jednou obětí měla být nezletilá dívka. Podle policie byl muž nebezpečný a ozbrojený. Pátrání bylo složité i kvůli horskému terénu.

Policisté tělo nalezli mezi obcemi Šediviny a Rovné. Podle zdroje obeznámeného s případem se zřejmě jednalo o hledaného muže, který měl spáchat sebevraždu. Pokusil se prý oběsit a na jeho těle koroner objevil i střelné poranění.

Tagy: