Nechají se očkovat? Vašut, Farna, Ruppert i Burešová otevřeně o vakcíně

Na očkování proti koronaviru jsou rozporuplné reakce a jinak tomu není ani u známých tváří. Někteří se její aplikace bojí, druzí ji vnímají jako záchranu. Kdo se nechá očkovat a kdo je naopak odpůrce vakcinace? Herec Marek Vašut nebo zpěvačka Ewa Farna a další promluvili v pořadu ShowTime.

„Já se nechávám už asi deset let očkovat proti chřipce, jako dítě za bolševika jsem byl očkován proti všemu a nikdo se nikoho neptal. Já si dobrovolně určitě vakcínu proti covidu píchnout nechám,“ svěřil se herec Marek Vašut.

Jsou ale i tací, kteří jsou k vakcíně skeptičtější. „Já jsem v tomto velmi obezřetná, protože jakékoli očkování je pro mě vstup do přirozeného systému mého těla. A nebyla bych moc šťastná, kdybych se nechala očkovat. Raději bych, kdyby to šlo bez toho, a věřím, že to tak i půjde,“ sdělila zpěvačka Aneta Langerová. A není sama. „Já bych byl opatrnější,“ prozradil zpěvák Albert Černý.

Například zpěvák Matěj Ruppert si vakcínu aplikovat nechá, avšak pod jednou podmínkou. „Já jsem prostě důvěřivý, a pokud naši lékaři řeknou, že ta vakcína je v pořádku, klidně budu první, kdo si ji nechá dát,“ dodal.

Na odborníky spoléhají i další známé osobnosti. „Jsem v takové té pozici, že vím málo na to, abych něco řekla a tvořila tím názor. Vím, že nic nevím. Lidi bych odkázala ke skutečným odborníkům, aby si utvořili názor na relevantní informace,“ uvedla zpěvačka Ewa Farna. „A pod to se podepíšu i já,“ doplnila herečka Eva Burešová.

Svůj názor na vakcinaci prozradil i zpěvák Matěj Homola. „Pokud by cestování bylo podmíněné tím, že mám být očkován, abych mohl jet třeba do Indie a dalších zemí, kam bych chtěl, tak to podstoupím. Nemám s tím problém. Rozhodně si nemyslím, že očkováním se mi do těle vpraví čip, to rozhodně ne,“ řekl Homola.

Tagy: