Nechceme s nimi mít nic společného, říká Le Sy o bojovnících, kteří předvedli podivný výkon

Promotér Tomáš Linh Le Sy

Slova o zabíjení gayů? V Clashi nepřijatelné, říká promotér Le Sy

Clash of the Stars jde v poslední době z problému do problému. Po dlouhém nenávistném projevu jednoho z bojovníků přišla organizace o silné obchodní partnery. Nedávno na sebe nepříjemně upozornila zápasnice Hana Gelnarová, když publikovala na sociálních sítích video, na kterém – chtě, nechtě – hajlovala, a teď se řeší podezřelé zápasy. Dva aktéři předešlých turnajů totiž možná záměrně prohráli. „Podobné případy se už nebudou opakovat,“ slibuje promotér Tomáš Linh Le Sy.

Kdo viděl poslední zápasy influencerů s přezdívkami Gappa a Žralok, podivoval se tomu, co v kleci Clash of the Stars (ne)předvedli. Podezřelé to bylo i promotérům organizace a tak zakročili. Oba dostali vyhazov.

Influenceři s přezdívkami Žralok a Gappa byli vyloučeni z vaší organizace. Údajně kvůli ovlivněným zápasům. Jak dlouho jste měli podezření a co rozhodlo, že jste se tak rozhodli?
Šlo o okamžitou reakci na výkony obou bojovníků. Jejich nasazení se nám nezdálo v rámci jejich možností stoprocentní, a tudíž v Clashi nemají nadále co dělat.

ČTĚTE TAKÉ: Hajlování Gelnarové? Ukázka hlouposti, má jasno Le Sy. Že nevěděla, co dělá, těžko věřit, říká

Souvisí spolu tyto dva případy? Nebo jednali nezávisle na sobě?
Žádné souvislosti mezi těmito případy jsme nenašli.

Informovali jste o tom sázkovou kancelář? V té době tedy vašeho obchodního partnera Fortunu?
Fortuně jsme oznámili, že s oběma bojovníky ukončujeme na základě jejich výkonů v kleci spolupráci.

Lze se podobným případům do budoucna nějak bránit?
V naší kleci se už představilo okolo 100 bojovníků, a ačkoliv v zápasu může zvítězit vždy jen jedna strana, usilovat o výhru musí oba soupeři. Vždy tomu tak bylo a bude. Podobné případy se už určitě opakovat nebudou.

Končí to u zmíněných zápasníků pouze vyloučením, nebo to bude mít ještě nějakou dohru?
Tyto případy jsme uzavřeli ukončením spolupráce. Nechceme s nimi mít nadále nic společného.

Vaše organizace se teď potýká s více problémy a kauzami. Je v ohrožení její existence?
Chod organizace v ohrožení rozhodně není. Nepříjemné situace a momenty jsou součástí každého podnikání. My si z těch našich bereme ponaučení a jedeme dál.

V poslední době vás často kritizuje i promotér největší tuzemské organizace Oktagon, Ondřej Novotný. Osobně se znáte, vytkl vám už někdy v minulosti váš byznys?
Kritický byl Ondra vždy, a to i v rámci osobní debaty. Jeho kritika a rétorika přitvrzovaly a rostly přímou úměrou s růstem Clashe samotného.

Tagy:
žraloci klec Fortuna sport Oktagon Influencer Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy Hana Gelnarová sportovní disciplína