Nehoda nákladního vlaku na Teplicku. Vykolejily čtyři vagóny

Nákladní vlak vykolejil v sobotu ráno v Úpořinách na Teplicku. „Podle prvotních informací vykolejily čtyři vagóny,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Nikdo není zraněný. Podle informací Českých drah je provoz na trati Úpořiny–Radejčín přerušen. Pro osobní dopravu zajistily České dráhy autobusovou přepravu.

Nedaleko Teplic ve stanici Úpořiny dnes ráno vykolejil nákladní vlak naložený uhlím. Nikomu se nic nestalo, škody budou podle prvního odhadu v řádu milionů korun. Příčina vykolejení se vyšetřuje a předpoklad zprovoznění je v řádu dnů, řekla mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová. Na místo míří vyprošťovací tank drážních hasičů z Prahy,“ uvedla.

Vlak dopravce SD Kolejová doprava vykolejil na trati mezi Teplicemi a Lovosicemi v 8:36. „Vykolejilo pět vozů, tři vozy na řehlovickém zhlaví lehly na bok,“ uvedla Pistoriusová. Značné škody jsou podle ní na železničním svršku a stržená je trakční brána. „Ve vykolejeném stavu byly vozy tažené přes celou stanici,“ dodala.

Ráno se v Ústeckém kraji stala na železnici ještě jedna nehoda. Na Chomutovsku se střetl osobní vlak s automobilem. Zranění utrpěl řidič a jeden ze tří spolujezdců ve vozidle. „Jeden muž utrpěl velmi vážná zranění a byl převezen do ústeckého traumacentra. Druhý muž byl se středně těžkým zraněním převezen do chomutovské nemocnice,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník. Nehoda se stala v obci Otvice v 6:14. „Bylo to na nechráněném železničním přejezdu u obchodního centra,“ dodala mluvčí policie Alena Bartošová. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Tagy: