CNN Prima News Pavlína Švarcová
Pavlína Švarcová

Pavlína Švarcová

šéfeditorka FTV Prima

Od dubna 2022 působí jako šéfeditor on-line zpravodajství FTV Prima. Dříve hrála v Jazz Docku, působila v diagnostickém ústavu pro mládež i v organizaci Člověk v tísni. (pavlina.svarcova@iprima.cz)

Více o autorovi >

Nejnovější příspěvky autora

George Němec: Že se v barech jen chlastá? Mýtus. Promluvil i o trendech a hostech „s bičíkem“
Za barem

George Němec: Že se v barech jen chlastá? Mýtus. Promluvil i o trendech a hostech „s bičíkem“

Návštěvníci si občas myslí, že v koktejlovém baru se zaručeně jen „chlastá“. Mýtus, koktejlový bar je primárně o zážitku, vysvětluje barový expert Jiří „George“ Němec v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. Pořádá koktejlová školení, exkurze po vyhlášených pražských barech, nyní založil značku koktejlů v láhvi Cocktail Boy a sám o sobě říká, že krájí přes 25 let citrony po celém světě.

Další příspěvky autora

Svět, kde jsou koktejly filosofií: Je libo sexy „cowboy“ styl nebo skrytou eleganci?

Pokud si myslíte, že jste již zažili všechny trendy pražských barů, připravte se na výpravu do dvou míst, která vás donutí zamyslet se nad tím, co všechno může bar skýtat. Ideas are Bulletproof a AnonymouS Shrink's Office nejsou jen podniky s alkoholem, nýbrž zážitky, kde se spojuje umění, mystika a kapka toho záhadného kouzla. Vstupte s projektem Za barem do těchto světů, kde koktejly nejsou jen pití, ale filosofie.

Koktejl à la koprovka nebo drink s temperami? Café bar Pilotů láká na „nekomfortní“ menu

Po čem bary touží? Aby byly den co den narvané k prasknutí. Aby měly stálou klientelu a její uznání. A aby hosté milovali jejich drinky. No a jeden prototyp takového podniku tu máme. Tady je malá nápověda: Běžte do Krymské, hledejte nejplnější místo v ulici, usaďte se, dejte si Dekomponované tiramisu nebo Koprovku a buďte jako doma. S projektem Za barem jsme tak učinili a natočili pro vás reportáž. Vítejte v Café bar Pilotů.

Skrytý bar v ikonické pražské budově aneb Minus One bere dech. Nabízí nejen příběhové koktejly

Pamatujete na legendární pražský Grandhotel Evropa? Budova dospěla k ikonickému znovuzrození. Po téměř 10 letech rekonstrukce otevřel hotel W Prague, ve kterém se v podzemních prostorách nachází skrytý poklad – bar Minus One. Hosté tak mohou navštívit prémiovou koktejlovou scénu pod vedením držitele několika ocenění včetně Barmana roku Jana Šebka. A takový zážitek jsme si s pořadem Za barem nemohli nechat ujít.

Propojení kulinářství a unikátních koktejlů? Bar Monk nabízí jízdu nečekaných chutí i barev

Ve dne bistro, večer bar. Řeč je o pražském podniku Monk, který sídlí na Maltézském náměstí, tedy stejné adrese, jako někdejší proslulá restaurace U Vladaře. První pobočka bistra byla otevřena před šesti lety na Starém Městě v Michalské ulici. Dnes se ale projekt rozrůstá a do čela barového týmu se postavil ostřílený Matěj Kochan, jehož předchozím působištěm byl pražský bar AnonymouS. Čím je se svým týmem originální a jak propojuje koktejly s kulinářstvím, jsme zjišťovali s pořadem Za barem.

Nejsme sezónní záležitost, říká Garand po 20 letech na scéně. Dřív to byl chaos, teď má „šuplíky“

Naše výhoda? Nejsme sezónní záležitost. Lidi s námi pořád rostou a my tu budeme ještě dlouho. Právě tak nahlíží rapper Paulie Garand na 20 let svého působení na scéně. Teď se dal znovu dohromady se svým libereckým parťákem Kennym Roughem a společně vydali novou desku, která navazuje na trhák MOLO z roku 2014. Co se změnilo během dekády v kariéře umělce, který neochvějně zakotvil na české hudební scéně?