Kamion s tisíci kuřat se převrátil u Olomouce. Provoz na dálnici byl omezen 15 hodin

U Olomouce se převrátil kamion s kuřaty.

U Olomouce se převrátil kamion s kuřaty

Provoz na dálnici D35 ve směru od Ostravy u Nemilan na obchvatu Olomouce, který od nočních hodin omezovala nehoda kamionu, je již plně obnoven. Policisté původně předpokládali, že bude omezení v podobě uzavření jednoho jízdního pruhu trvat do 10:00, dálnice se nakonec podařila plně zprovoznit až před 15:00, sdělil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidič kamionu, který převážel kuřata, havaroval v pátek krátce po půlnoci na 272. kilometru. Pravý jízdní pruh byl poté několik hodin uzavřen. Nehoda u Nemilan se stala v 00:30. „Sedmapadesátiletý řidič tahače s návěsem za jízdy vlivem únavy usnul, vyjel vpravo mimo vozovku, kde se na travnaté ploše převrátil na pravý bok. Řidič, který převážel zhruba šest tisíc kuřat, byl z preventivních důvodů převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ uvedl policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Za jízdu smrti může zesnulý Patrik, říká známá řidičky. Ta měla po nehodě řvát na svědky

Řidič nebyl pod vlivem alkoholu a policisté mu na místě dali pokutu v maximální výši 1 500 korun. Celkovou škodu odhadli na půl milionu korun. Přeložení nákladu poté zajistil přepravce.

Tagy:
nehoda Olomoucký kraj kuřata doprava Brno dálnice dopravní komplikace