Za jízdu smrti může zesnulý Patrik, říká známá řidičky. Ta měla po nehodě řvát na svědky

Tragickou nehodu, ke které došlo u slovenské obce Mierovo, zavinil podle výpovědi kamarádky řidičky pro Zoznam.sk spolujezdec Patrik. Podle jejích slov nabádal přítelkyni ke zběsilé jízdě. Poté, co vyletěli ze silnice a narazili do stromu, zemřel. Dívka to uvedla pro web Zoznam.sk.

I přesto, že vina za nehodu byla svědky přičítána řidičce Veronice a její nezodpovědné jízdě, kamarádka dívky to vidí jinak a za viníka označila zesnulého Patrika. „Ona machra nedělala, ani nechtěla předjíždět. Nutil ji k tomu spolujezdec,“ uvedla pro web Zoznam.sk. Zdroj neuvedl, odkud ví, co se dělo v autě.

ČTĚTE TAKÉ: Diskonehody na silnicích. S alkoholem bourají hlavně mladí, nejrizikovější jsou tři hodiny

Mladý pár vyrazil v pondělí autem směrem na Lehnice, řídila dvacetiletá Veronika. Nedodržovala však povolenou rychlost a svou jízdou ohrožovala sebe i ostatní. „Jela minimálně 130 km/h a předjela tři auta. Byli jsme naproti nim a viděli, jak vyletěli z cesty,“ popsala svědkyně události Žaneta Sarköziová na Facebooku. Citoval ji i web Nový čas.

Sarköziová se prý ihned vydala poskytnout první pomoc. Veronika ale měla být agresivní. „Slečna ještě křičela na dalšího pána, který zastavil, že ona má auto stavěné na rychlost. Měla jsem chuť ji postavit před toho kluka, kterému vzala život, ať do smrti vidí ten obraz před sebou,“ okomentovala rozzlobená svědkyně.

Zatímco Veronika vyvázla jen s lehčími zraněními, Patrik svým zraněním podlehl. „Po nehodě zůstal její šestadvacetiletý spolujezdec ve vozidle zaklíněný a vysvobodit ho museli až přivolaní hasiči,“ upřesnila policie. „Když jsme tam byli, ještě chvíli žil. Krvácel z ruky i hlavy,“ vzpomínali svědci na tragický moment.

Na cestě, kde se nehoda stala, nejsou podle komentářů na sociální síti nehody výjimkou. „Je to cesta smrti, také jsem tam skoro skončila se životem. Ne kvůli sobě, ale kvůli druhému řidiči, který předjížděl v zatáčce naproti mně. Nevím, jak jsem to před tím půl rokem zvládla, asi při mně stáli andělé,“ podělila se o zkušenost jedna z komentujících.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policejní zásah v Praze. Pachatel napadl a vážně zranil muže, skončil v poutech

Tagy:
nehoda smrt Slovensko Facebook řidič tragédie svědci kamarádka Nový Čas doprava Mierovo Zoznam.sk