Nejvýdělečnějším fotbalovým koučem je Diego Simeone. V českém žebříčku vede trenér Slavie

Diego Simeone

Nejvýdělečnější fotbaloví trenéři

Fotbaloví trenéři jsou obvykle hodnoceni podle počtu získaných trofejí. Majitele ale také zajímá, kolik dokáží vydělat peněz. Tomuto žebříčku dominuje kouč Atlética Madrid Diego Simeone.

Ve fotbale jde o to hráče výhodně koupit, dostat do formy a prodat za balík peněz. Králem v této disciplíně je Diego Simeone. Současný kouč Atlética Madrid svým zaměstnavatelům napěchoval do kasy v přepočtu více než 29 miliard korun.

ČTĚTE TAKÉ: Rekordní trest pro fotbalového kouče Radu: Za rasismus nesmí osm měsíců na lavičku

Argentinec vedl během kariéry 6 klubů a celkem prodal 98 hráčů. Jeho největším nákupem byl Antoine Griezmann, který v roce 2019 přestoupil za 3 miliardy korun do Barcelony. S Atléticem Simeone dvakrát ovládl španělskou ligu, naposledy v roce 2021.

Druhý nejúspěšnější kouč možná leckoho překvapí. Jde o Portugalce Leonarda Jardima, který trénoval mimo jiné AS Monako. Prodejem 65 fotbalistů dosáhl příjmů 25,2 miliardy korun. Z nich vyčnívá transfer Kyliana Mbappého právě z Monaka do PSG za 4,5 miliardy korun. Třetí je podle webu Sportingpedia Pep Guardiola, který Barceloně, Bayernu a City prodejem 88 hráčů vydělal 25 miliard. Následují Carlo Ancelotti a slavný José Mourinho.

Českému žebříčku vládne v posledních letech pražská Slavia a její kouč Jindřich Trpišovský. Za Součka, Coufala, Baráka, Olayinku a další hráče přitekly do Edenu více než dvě miliardy korun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mrazivé záběry likvidačního faulu v extralize: Hnus, zuří Voráček. Hráči se porvali v tunelu

Tagy: