Policisté na Náchodsku nevěřili svým očím. Opilý muž řídil přes zákaz auto bez technické

Nepoučitelný řidič na Náchodsku opět řídil opilý

Nepoučitelný řidič na Náchodsku opět řídil opilý

S řidičem recidivistou se potýkají na Náchodsku. Policisté mu naměřili v krvi 2,5 promile alkoholu. A to i poté, co v červenci přišel o řidičský průkaz. Vysoké hodnoty měl prý proto, že celý den popíjel alkohol.

Osobní auto policisté zastavili ve Vršovce nedaleko Nového Města nad Metují. A řidič jim ihned oznámil, že už má platný zákaz řízení a je bez řidičáku. Policistům řekl, že ví, že to není správné. Ti si ho navíc pamatovali z minula.

„Zákaz řízení všech motorových vozidel má 63letý muž platný od července tohoto roku na 36 měsíců, kdy byl začátkem června kontrolován a policisté mu naměřili přes 3,5 promile alkoholu v dechu,“ potvrdila policejní mluvčí Eliška Majerová.

Bohužel pro řidiče ani tentokrát test nedopadl lépe. První test ukázal hodnotu 2,28 promile. Druhá zkouška se pak vyšplhala ještě výš, a to na 2,5 promile. Muž navíc nebyl schopný foukat dostatečně dlouho a zkoušel to tedy vícekrát.

Policejní hlídka pak ještě při kontrole vozidla zjistila, že auto má propadlou technickou kontrolu. Řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Hrozí mu až dva roky vězení.

Tagy:
alkohol řidič opilec recidivista Náchodsko okres Náchod Nové Město nad Metují