Drzý řidič školil strážníky. Zaparkoval na přechodu v centru Prahy, pak „spustil divadlo“

Pražští strážníci i policisté strávili téměř hodinu dohadováním s mužem, který zaparkoval své Audi na přechodu na Václavském náměstí. Zdánlivou banalitu, již se městská policie původně snažila vyřešit pouze domluvou a žádostí o přeparkování, se řidič rozhodl nenechat jen tak a s muži zákona odmítal spolupracovat. Následovala scéna, připomínající divadlo. Podle záznamu z policejní kamery se navíc může jednat o známou osobu.

„Tentokrát nenabídneme žádné akční scény v podobě hmatů, chvatů, pout či namířené pistole. Půjde spíš o jakousi ‚konverzační‘ etudu,“ zavtipkovala Městská policie hlavního města Prahy v popisku videa hádky na Facebooku. „Snaha vyřešit banální dopravní přestupek upozorněním a výzvou k odjezdu se rozvinula ve čtyřicetiminutový proces, který vedle strážníků zaměstnal zcela zbytečně i policisty. Ale každý den není ten ‚pravý vořechový‘,“ doplnili strážníci na sociální síti.

Video začíná až v momentě, kdy strážník řidiči vyčítá špatné parkování. „Řekl jsem, že jsem udělal chybu. Mně vadilo vaše chování,“ bránil se v reakci muž za volantem. „Mluvil jste na mě arogantně, a navíc ještě lžete. ‚Nechlapsky‘ lžete, chlap nelže,“ osočil pak příslušníka městské policie, který mu opakoval, že ho slušně žádal o přeparkování.

K TÉMATU: Na zloděje spadlo auto, když se z něj snažil ukrást katalyzátor. Proč se tolik kradou?

„To si mám jako vzít ze vzduchu?“ reagoval řidič podrážděně na žádost o předložení dokumentů k vozidlu. „Chování neuvěřitelný, arogance neskutečná,“ začal se později rozčilovat. „To je pravda, zaparkovat na přechodu, to je arogance neskutečná,“ rýpl si do něj strážník. Muž se snažil ospravedlnit tím, že si potřeboval něco důležitého vyřídit a „za minutu odjet“.

Mohlo se jednat o známou osobu

Řidič poté prohlásil, že pokutu nebude podepisovat, je však ochotný místo podpisu udělat kolečko a křížek. „Pokud jste ten, kdo si myslím, že jste, chovejte se trochu,“ pokusil se muže uklidnit druhý zasahující strážník. Zřejmě se proto mohlo jednat o známou osobu, na zveřejněném videu má však zkreslený hlas i obličej.

Strážníkova poznámka řidiče vytočila, přivolal proto na místo další hlídku. „Už vás mám opravdu dost. To, co jste teď udělal, že se nestydíte,“ pustil se do městské policie. Ve videu následuje střih, po kterém strážníci zmiňují možnost podání testu na drogy, kvůli mužovu chování a gestikulaci.

Strážník na mě řval, tvrdil řidič

Po příjezdu druhého vozu městské policie si muž jeho posádce stěžoval na údajně problematické chování strážníků. „Tamhle váš pan kolega na mě řval, když poodešel jeho kolega s kamerou,“ tvrdil hlídce. „Strašně mi vadí, když někdo lže a je arogantní. A strašně mi vadí, když se ke mně někdo chová jinak než ke komukoliv jinému,“ vysvětlil své rozhořčení.

Poté, co se odmítl podrobit testu na drogy, přivolali strážníci státní policii, která spor dořešila. Strážník s kamerou na závěr ještě popíchl řidiče, když z místa odjížděl bez zapnutého bezpečnostního pásu. „Pane řidiči, vy jste se nepřipoutal a už jste se rozjel. Dopustil jste se dalšího přestupku. Tento přestupek je řazen do bodového systému, nemůžu ho s vámi řešit na místě. Připoutejte se a jeďte, děkuji a na shledanou,“ ukončil „etudu“.

Tagy: