Noc za stovku i prezidentské apartmá. Podívejte se na luxusní i nejlevnější pobyt na silvestra

Silvestr se nezadržitelně blíží a s tím i přípravy na oslavy nadcházejícího roku. Spousta lidí se rozhodne odjet do hotelů či na dovolené, kde si odpočinou od náročných svátečních dnů. Vybrali jsme pro vás tři nejlevnější a také tři nejdražší hotely v Česku, které nabízí vyhledávací stránka Booking.com. Silvestrovskou noc můžete strávit v ubytování za sto korun nebo se nechat hýčkat v luxusních hotelech v centru Prahy.

Alchymist Grand Hotel and Spa – Preferred Hotels & Resorts

Jeden z nejdražších hotelů nabízející pobyt na silvestra najdete na Malé straně v srdci Prahy. Nachází se pouhých pět minut od Karlova mostu a nabízí i snídaně, saunu, posilovnu nebo bazén. Sídlí v barokní památce v Domě u Ježíška, který je zapsán na seznamu chráněných památek UNESCO. K dispozici je rodinné apartmá pro čtyři osoby za 48 566 korun. Pro páry jsou volné ještě dva pokoje za 23 535 korun a 24 332 korun.

Mandarin Oriental

Zájemci o luxusní ubytování se mohou těšit také na volná místa v hotelu Mandarin Oriental v budově kláštera ze 14. století. Velmi oblíbený je u zahraničních celebrit, v minulosti zde pobývali Helen Mirrenová, Lucy Liu, Morgan Freeman či Rami Malek. Podobně jako Alchymist Grand Hotel leží i Mandarin Oriental pouhých pět minut chůze od Karlova mostu. Nabízí pokoje s podlahovým vytápěním, výběr různých typů ložního prádla nebo speciální toaletní potřeby či éterické oleje. K dispozici je také wellness centrum, kurzy jógy nebo kosmetický salon. Nejdražší Apartmá Deluxe vyjde na 39 115 korun pro tři osoby.

Bellevue Hotel Diamond Suites

Třetí luxusní hotel se nenachází v hlavním městě, ale v Českém Krumlově. Od hlavního náměstí je vzdálen jeden kilometr a nabízí terasu, výhled na město a ubytování v apartmánech. „Těšit se můžete na čerstvé květiny, ručně vyráběné čokoládové pralinky a nápoj na uvítanou. Všechny pokoje mají satelitní TV s plochou obrazovkou, kávovar, sprchu, fén a psací stůl. Hotelové pokoje zahrnují šatní skříň a vlastní koupelnu. Bellevue Hotel Diamond Suites podává kontinentální snídani nebo snídani formou bufetu. Tento pětihvězdičkový hotel nabízí i saunu,“ uvádí hotel na webových stránkách.

Za noc na silvestra si ale připlatíte. Prezidentské apartmá vyjde pro tři osoby na 58 194 korun. Pro páry je v nabídce ještě Apartmá Executive s cenou 43 311 korun.

Levnější varianty

Pokud ale chcete spíše ušetřit, je v nabídce hned několik možností v různých částech České republiky. Nejlacinější variantou je Penzion Miltom s nabídkou pro dvě osoby za 132 korun. Pokoj je dokonce trojlůžkový. Penzion se nachází v Českých Budějovicích na nábřeží Vltavy. Snídaně se podává formou bufetu a zahrnuje řadu regionálních biovýrobků. Parkování pro osobní automobily je zdarma.

Ještě levnější možností je Kemp u jezera. Nachází se v Doksech a nabízí zahradu, terasu a bar. Pokud budete platit předem, je ubytování k mání za 110 korun. Nedaleko se nachází Aquapark Staré Splavy a pro nákupy do Německa můžete vyrazit do 50 kilometrů vzdálené Žitavy. Kemp také dodává, že Letiště Václava Havla Praha je od něj vzdálené 94 kilometrů.

Levnou variantou zůstává také Štaidlův kopec v osadě Spáleniště v obci Rapšach v okrese Jindřichův Hradec. Od ubytování je to 25 kilometrů do Heidenreichstein Castle, 28 kilometrů do Weitra Castle a Letiště Linec je vzdálené 122 kilometrů. Jedinec si na silvestra musí přichystat 288 korun. Pro pár je už cena vyšší, za dvě osoby se platí 320 korun.

Tagy:
hotel snídaně Česko Praha silvestr Mandarin Oriental Hotel Group Preferred Hotels & Resorts Rapšach