Nová stopa v případu zmizelé Maddie. Klíčové důkazy by mohly přinést milenky podezřelého

Němečtí vyšetřovatelé, kteří pátrají po osudu Maddie McCannové unesené před šestnácti lety, sledují novou stopu. Klíčové důkazy by mohly přinést milenky hlavního podezřelého, 54letého Christiana Bruecknera. Jejich svědectví by mohla pomoci dlouho nevyřešený případ rozklíčovat, informuje britský deník The Sun.

Detektivové se potýkají s nepřesnostmi v časové ose pobytu podezřelého v Portugalsku. „Jsou stále přesvědčeni, že Christian B. byl zapleten do zmizení Maddie. Časový plán jeho pobytu v okolí Praya De Luz je však velmi zmatený,“ vysvětlil pro The Sun zdroj obeznámený s průběhem vyšetřování.

ČTĚTE TAKÉ: Sebevražda 15letého chlapce v Prokopském údolí. Otec mluví o šikaně. Útoky zachytilo video

„Předpokládá se, že se několik let potuloval po ostrově a žil v dodávce,“ prozradil. Detektivové se nyní snaží rekonstruovat, co podezřelý během této doby dělal a s kým se setkával. Vyšetřování prý komplikuje špatná spolupráce s portugalskou policií, a tak Němci sami hledají stopy mezi přáteli, kolegy a milenkami Bruecknera. „Je to pro nás velmi důležité. Mohli by mít klíčové informace,“ vysvětlil zdroj.

Nebylo by to poprvé, kdy by bývalé partnerky podezřelého přinesly zásadní důkazy. Některé z nich se už v minulosti přihlásily. Nuray Oezgenová před dvěma lety vyprávěla, jak se v roce 2012 s Bruecknerem seznámila při práci v jednom hannoverském baru. Později si s ním i pronajala byt. Po několika měsících jejich vztahu však podle ní začal být agresivní a holdoval alkoholu. Vztah prý ztroskotal, protože muž začal projevovat „nezdravou posedlost školačkami“, píše The Sun.

Maddie McCannová zmizela v roce 2007 z hotelového pokoje v portugalském letovisku Praya de Luz, kde byla na dovolené s rodinou. V době únosu byli dívčini rodiče na večeři v nedaleké restauraci. Němec Christian Brueckner se podle záznamů mobilních telefonů nacházel v čase zmizení v blízkosti apartmánů Ocean Club, kde britská rodina bydlela. Jeho vinu se však nikdy nepodařilo prokázat. Dívka je nadále nezvěstná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Před 13 lety začalo největší policejní pátrání po dítěti. Smrt Aničky Janatkové otřásla Českem

Tagy:
zmizení Portugalsko Maddie McCannová pohřešování The Sun Christian Brueckner Prokopské údolí C. B. Lang