Sebevražda 15letého chlapce v Prokopském údolí: Otec mluví o šikaně. Útoky zachytilo video

Šikanovaný chlapec měl spáchat sebevraždu

Šikanovaný chlapec měl spáchat sebevraždu

Náctiletý chlapec v Prokopském údolí v Praze spáchal na konci října sebevraždu. S jeho tragickou smrtí by mohlo souviset brutální video, které se nedávno objevilo na internetu. Zachycuje skupinu, která před ním klečícího chlapce brutálně napadá. Jeho otec hovoří o šikaně. Nechce, aby další lidé podobně trpěli, uvedl pro CNN Prima NEWS.

Patnáctiletý Daniel se oběsil 26. října, potvrdil jeho otec. Proč to udělal podle něj není jasné. „Sice byl zamilovaný, ale s dívkou se nerozešel, nenechal dopis, vzkaz. Spíš tam probíhala nějaká dlouhodobá šikana,“ sdělil.

ČTĚTE TAKÉ: Vězni na Chomutovsku brutálně zmlátili dozorce. Jeden z útočníků je mladistvý, uvedla policie

„Můžeme potvrdit, že se věnujeme úmrtí mladistvého v Prokopském údolí,“ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. S ohledem na nízký věk oběti však odmítl sdělovat podrobnosti. Policie se podle něj zabývá i zveřejněnými videi.

Na jednom z nich dostává Daniel silnou ránu. Další zachycuje něco, co vypadá jako domluvená rvačka. Podle otce se chlapec s partou kluků nepřátelil. „O skupince jsem zjistil, že šikana v okolí Stodůlek, Nových Butovic a Ohrady probíhá už déle. Bylo tam i nějaké udání na skupinku, ale zatím se s tím nic neděje,“ upřesnil.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky.

Rodina se asi nikdy přesně nedozví, zda měly na sebevraždě patnáctiletého Daniela podíl i incidenty z videí. Pro jeho otce je teď důležité, aby netrpěl nikdo další. „Nevěnoval jsem tolik času tomu, abych se pídil, proto pořád trochu cítím vinu,“ dodal.

Máte také zkušenosti s někým z party teenagerů z pražských Stodůlek? Ozvěte se do redakce Krimi zpráv.

Tagy:
policie sebevražda šikana Stodůlky okres Chomutov