Lídra kapely Rammstein už šetří policie. Žena popsala, jak si měl s K. O. kapkami vynucovat sex

Policie v litevské metropoli Vilnius začala řešit případ údajného zdrogování a sexuálního obtěžování mladé ženy, v němž hraje hlavní roli skupina Rammstein a její frontman Till Lindemann. Příští týden by se mělo rozhodnout, zda bude zahájeno trestní stíhání, píše deník Bild. Jedna z fanynek skupiny, čtyřiadvacetiletá Shelby Lynn původem z Irska, na svém twitterovém účtu popsala, že byla na koncertu zdrogována a Lindemann s ní chtěl mít vynucený sex.

„Okolnosti obvinění se v současné době objasňují. O tom, zda bude, či nebude zahájeno trestní stíhání, se rozhodne až příští týden,“ sdělila vilniuská policie redakci webu německého deníku Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Další sexuální skandál církve. Farář na Blanensku měl obtěžovat ženu, je mimo službu

Shelby Lynn hrůzný zážitek popsala na svém twitterovém účtu velmi podrobně. Během koncertu ji prý zavedli do malé místnosti pod pódiem. Dovést ji tam měl hudebník Joe Letz, který během koncertního turné kapelu doprovází. Když do místnosti podobné převlékací kabince vešel zpěvák Till Lindemann, bylo jí prý jasné, proč se ocitla právě tam, ihned se proto ohradila, že s ním sex mít nechce.

Lindemann měl zareagovat podrážděně a vyčetl jí, že podle jeho informací sama sex chtěla. Následně prý oba malou místnost opustili.

„Nikdy jsem netvrdila, že mě znásilnil,“ píše žena ve svém příspěvku z úterního odpoledne. Nicméně si večer pamatuje jakoby v mlze a je přesvědčena, že jí do pití někdo přimíchal takzvané K. O. kapky. Když se druhý den probrala, bylo jí špatně, měla zimnici, nepravidelný tep a na těle měla velké pohmožděniny. Navíc si téměř nic nepamatovala, nepříjemné momenty během koncertu a po něm se jí však údajně vryly do paměti.

Bouřlivá diskuse na sociálních sítích

Případ strhl na sociálních sítích doslova lavinu. Někteří fanoušci kapely obvinění Lindemanna odmítají a stojí na straně šedesátiletého frontmana, jiní diskutující dávají Shelby za pravdu a volají po důkladném prošetření celého případu.

Za zásadní problém někteří diskutující považují jisté praktiky týmu kolem Lindemanna. Fanynky jsou podle obvinění vybírány na základě fotek a později pozvány na takzvané preparty a afterparty, tedy večírky pořádané před a po koncertě. Také se účastní koncertu v oblasti tzv. row zero, speciálním místě mimo obvyklý prostor vymezený pro diváky, které je umístěno těsně u podia. Některé fanynky pak mají během večera zdrogovat.

Kromě Lindemanna jsou na diskusních fórech za hlavní aktéry aféry označováni také hudebník Joe Letz a Alena Makeeva, která organizuje před každým koncertem výběr fanynek do exkluzivní řady u podia. Ostatní členové kapely Rammstein nejsou do aféry zapleteni a jejich jména se v obviněních neobjevují.

Německý novinář Daniel Drepper na svém Twitteru vyzval návštěvnice koncertu, které zažily něco podobného, ale dosud se bály svěřit, aby ho kontaktovaly. Ujistil, že novináři celou kauzu důkladně prošetří.

Tagy:
Litva koncert Rammstein Till Lindemann obvinění ze znásilnění Joe Letz Shelby Lynn