OBRAZEM: Bum, bum, hotovo. Procházkův sen o titulu zmizel, Pereira ho porazil i podruhé

Jedna z ran, které Jiří Procházka schytal od Alexe Pereiry.

Procházka promluvil o pocitu z Pereiry tváři v tvář

Drtivý kop na hlavu utnul sny českého bojovníka Jiřího Procházky o titulu šampiona polotěžké divize UFC. Brazilec Alex Pereira jej v Las Vegas knokautoval na začátku druhého kola. Podívejte se, jak bitvu srdnatého samuraje z Hostěradic zachytily fotografie světových agentur.

Zápas se zlomil na konci vyrovnaného prvního kola, kdy Procházka při pokusu o útok schytal tvrdý hák a skončil na zemi. Minutová pauza Čechovi evidentně na oklepání nestačila.

ČTĚTE TAKÉ: ON-LINE: Procházka dostal tvrdé K.O. Českého samuraje po drtivém kopu podpírali rozhodčí

Pereira toho hned na začátku druhého kola využil. Otřesenému Procházkovi uštědřil tvrdý kop na hlavu, po kterém se český zápasník opět ocitl na zemi, kde ho Brazilec zasypal dalšími údery. Rozhodčí po chvilce váhání následně zápas předčasně ukončil.

„Bylo to skvělé. Věděl jsem celý týden, že vyhraju,“ řekl Pereira po své desáté výhře z 12 zápasů. V UFC uspěl v osmi z devíti duelů. „Uvidíme, co bude dál. Příležitosti přicházejí, já se snažím o skvělá představení. Budoucnost je v těžké váze,“ doplnil šestatřicetiletý šampion a naznačil posun do vyšší kategorie.

Procházka si ve 35. souboji připsal pátou porážku. V elitní světové organizaci neuspěl podruhé z šesti pokusů. V červnu 2022 se stal šampionem poté, co v Singapuru porazil Glovera Teixeiru z Brazílie. O necelý půlrok později se ale mistrovského pásu vzdal, neboť se v tréninku zranil a nemohl proti Teixeirovi nastoupit do plánované odvety.

Na akci UFC 303 v Las Vegas se Pereira s Procházkou představili neplánovaně. Hlavním zápasem měl být původně souboj hvězdného Ira Conora McGregora s Američanem Michaelem Chandlerem. Poté, co se ale McGregor zranil, oslovila organizace v polovině června hvězdy polotěžké váhy a oba bojovníci souhlasili.

MOŽNÁ VÁM UNIKLO: Možná Pereiru umlátili prachama, vtipkuje Procházka před bitvou o titul UFC v Las Vegas

Tagy:
titul MMA UFC Jiří Procházka Ultimate Fighting Championship knokaut Alex Pereira