Možná Pereiru umlátili prachama, vtipkuje Procházka před bitvou o titul UFC v Las Vegas

Jiří Procházka při rozhovoru se CNN Prima News

Jiří Procházka před odletem na UFC 303

Navštívil rodinu, přátele, zašel si na vítězné „pitíčko“ a jel se balit na let do Las Vegas. Ještě předtím však Jiří Procházka stihl natočit exkluzivní rozhovor pro CNN Prima NEWS. „Není to jen další souboj,“ přiznává narovinu bojovník MMA z Hostěradic, kterého čeká hlavní titulová bitva na UFC 303, a to už 29. června. Soupeřem mu bude přemožitel Alex Pereira.

Turnaj UFC 303 se uskuteční opět v lasvegaské T-Mobile aréně, kde 13. dubna Jiří Procházka porazil technickým knockoutem Aleksandara Rakiče už ve druhém kole. Původně se měl v hlavní bitvě večera představit nejslavnější MMA bijec Conor McGregor proti americkému ranaři Michaelu Chandlerovi. Bouřlivý Ir ale do duelu nenastoupí, údajně je zraněn. O hlavní střet turnaje s číslem 303 se tak postarají Procházka s brazilským přemožitelem Alexem Pereirou.

ČTĚTE TAKÉ: Procházka se už za dva týdny porve o titul s Pereirou. Co říká v exkluzivním vyjádření?

„Když nabídka přišla, tak jsem prostě nečekal ani chvilku a řekl jsem ano. A to jsem ani nevěděl, jak se to celé vyvine. Protože odpověď z druhé strany a ještě k tomu situace kolem McGregora, to vykvetlo až třeba po týdnu a půl, takže jsem čekal, než se to oznámilo,“ vysvětluje český samuraj v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Zatímco Procházka na nabídku kývl bez váhání, jeho soupeři to trvalo. „Nevím, co tam byl rozhodující faktor, jestli ho umlátili prachama, nebo jak, ale je mi to jedno,“ říká s úsměvem gladiátor z Hostěradic.

Jeho souboj s Pereirou bude opět titulovou bitvou, to znamená, že půjde o trůn krále polotěžké váhy. Připouští si Procházka tento fakt, doléhá to na něj nějak?

„Připouštím a doléhá. Ale už vím, jak s tímhle nakládat. Nebudu říkat, že to není nic jiného než další souboj. Není to jen další souboj. Protože na tomhle zápase mi záleží. Nebo záleží… Jednou už jsme spolu prostě zápasili. Ale tohle beru jako úplně nový zápas. Žádná pomsta nebo cokoliv. Vůbec,“ komentuje odvetu. „Je to pro mě možnost ukázat, že jestli s jedním člověkem zápasíte, něco nevyjde a můžete s ním zápasit znovu, tak je třeba zapracovat na tom, kde byly nějaké mezery. A tento posun ukázat.“

Než Procházka v pondělí ráno odletěl do Las Vegas, stihl o víkendu navštívit své blízké a místa, která má rád. „Vždy před odjezdem na zápas navštívím rodinu, přátele… Navštívím svoje místa. U mamky v Hostěradicích si vždy koupím vítězné pitíčko. (směje se) Jsou to takové rituály, které jsem nikde ani neříkal.“

Tagy:
Las Vegas MMA Conor McGregor UFC Jiří Procházka Michael Chandler Ultimate Fighting Championship Hostěradice Alex Pereira