Opilý agresor zdemoloval policejní vozidlo. Vadilo mu, že stálo před jeho domem

Pardubickým policistům opilý agresor rozbil přední sklo a kopem vyvrátil levé zpětné zrcátko poté, co zaparkovali služební auto před jeho domem. Dvaatřicetiletý muž před jejich příjezdem fyzicky napadl partnerku, která si policii pravděpodobně přivolala. Nyní mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Žena po útoku ve strachu i s dětmi odešla z bytu v Chocni. Domů se vrátila poté, co byt opustil i opilý muž. „Netrvalo dlouho a byl zpět u dveří a kopy do nich se měl domáhat vstupu. Před řešením této situace policisté zaparkovali služební auto u domu napadené,“ popsala pardubická policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Jejich přítomnost agresora natolik naštvala, že se svou zlost rozhodl vybít na jejich vozu. „Údery plechem měl rozbít čelní sklo a kopem vyvrátit levé zpětné zrcátko. Poté, co si takto ,zchladil žáhu‘, dal se na útěk,“ uvedla dále Vilímková a dodala, že ho policisté dopadli a zajistili.

Při dechové zkoušce mu naměřili 2,76 promile alkoholu a poté ho eskortovali do protialkoholní záchytné stanice. „Na automobilu je škoda předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun a nyní je vyřazeno z provozu. Policisté v případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví,“ doplnila Vilímková.

Tagy: