Detaily posledního rozloučení s Harapesem: Národní divadlo zveřejnilo netradiční parte

Vlastimil Harapes

Národní divadlo zveřejnilo parte zesnulého baletního mistra Vlastimila Harapese. Poslední rozloučení s televizní a divadelní hvězdou proběhne v pondělí 27. května ve 12 hodin. Poslední sbohem mu může dát také veřejnost, pro kterou bude prostor Národního divadla, kde rozloučení proběhne, otevřen od 11:20, informuje Blesk, který má parte k dispozici.

Poslední rozloučení s dlouholetým sólistou baletu Národního divadla proběhne na jevišti. Konat se bude v pondělí 27. května ve 12 hodin. Pro veřejnost bude divadlo otevřeno od 11:20, aby zde mohli smuteční hosté položit květiny a poklonit se u rakve, vyplývá to z parte, které zveřejnil Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Ráž o smrti Patejdla: Věděl jsem, že tak skončí. Za zpěvákův skon podle něj nemohla rakovina

Smuteční oznámení je v podstatě životopisem slavného baletního tanečníka, který uvádí všechny jeho role i zásluhy. „V roce 2000 mu Evropská unie umění udělila Evropskou cenu G. Mahlera za baletní výkony. V roce 2016 u příležitosti svých 70. narozenin byl uveden do Síně slávy Národního divadla,“ stojí mimo jiné v textu.

„Jako tanečník oplýval pohybovou elegancí, vytříbenou kulturou, muzikalitou projevu i hereckou suverenitou, oslňoval technickou bravurou s klidnou a neokázalou jistotou. Svým tanečním mistrovstvím a charismatickým jevištním projevem se trvale zapsal do srdcí několika diváckých generací. Díky velké šíři uměleckého záběru a talentu přispěl k popularizaci oboru, nejen za to mu patří velké poděkování,“ uvádí se v parte.

Vlastimil Harapes zemřel 14. května po dlouhé nemoci ve věku 77 let. O jeho smrti informoval mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. „Jeho jméno je trvalým synonymem Baletu Národního divadla,“ zdůrazňuje text o tanečníkovi, herci a pedagogovi Národního divadla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Depardieu se porval s králem paparazzi. Rány měla rozdávat i jeho partnerka českého původu

Tagy:
pohřeb národní divadlo Vlastimil Harapes