Zemřela hvězda kapely Train, šlo o tragickou náhodu. Jejich hit zná celý svět

Ve věku 58 let zemřel Charlie Colin, jeden ze zakládajících členů americké pop-rockové skupiny Train. Baskytarista údajně zemřel při nehodě poté, co uklouzl ve sprše v Bruselu, kde se staral o dům svého přítele. Jeho úmrtí potvrdila Colinova sestra pro magazín Variety.

Známého baskytaristu podle magazínu TMZ před pěti dny našli jeho přátelé po návratu domů z cest, proto není jasné, kdy přesně umřel. Jeho úmrtí pro magazín Variety následně potvrdila Colinova sestra.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda mafiánských filmů. Foronjy zářil po boku Al Pacina, zahrál si i v M*A*S*H

Kapela Train na zesnulého kamaráda zavzpomínala v příspěvku na sociálních sítích, z něhož je patrné, že šlo mezi ním a ostatními hudebníky o lásku na první pohled. Doplnila, že jeho jedinečná hra na baskytaru i kytaru pomohla lidi přimět, aby si jich všimli. „Jsi legenda, Charlie,“ vzdala kapela hold bývalému spoluhráči.

Colin byl jedním z původních členů kapely Train, kterou na začátku tvořili Patrick Monahan, Rob Hotchkiss, Scott Underwood a Jimmy Stafford. Jako baskytarista skupiny se Colin podílel na prvních třech albech skupiny: na debutu z roku 1998, „Drops of Jupiter“ z roku 2001 a „My Private Nation“.

Průlom ke slávě zaznamenala kapela s ním v sestavě s hitem „Drops of Jupiter (Tell Me) z roku 2001, který se umístil na 5. místě v žebříčku Billboard Hot 100 a získal Grammy za nejlepší rockovou píseň a nejlepší instrumentální aranžmá doprovázejícího zpěváka.

Kapelu opustil v roce 2003 kvůli užívání omamných látek, píše Variety.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Depardieu se porval s králem paparazzi. Rány měla rozdávat i jeho partnerka českého původu

Tagy: