Otřesná vražda na Frýdeckomístecku. Recidivista měl v hádce ubodat muže, tělo hodil do jímky

Z nového roku uplynulo jen několik dní a ostravská kriminálka už vyšetřuje první vraždu. Pachatel ukryl tělo své oběti, 54letého muže, na opravdu ohavném místě – v odpadní jímce. Nikdo by ho tam asi nikdy nenašel, kdyby se policisté o hrůzném činu nedozvěděli z doslechu.

Ostravská kriminálka dlouhé hodiny vyšetřovala ve Sviadnově na Frýdeckomístecku vraždu, o které se kriminalisté dozvěděli jen tak z doslechu. Nezvykle si na pomoc přivolali i hasiče. „Hasiči na základě požadavku od kolegů z Policie ČR prováděli odčerpávání vody z odpadní jímky elektrickým kalovým čerpadlem,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Jakub Kozák.

Tělo zavražděného 54letého muže totiž leželo právě v odpadní jímce. Zcela ho zakryly fekálie. Ukrýt ho tam měl za pomoci dalšího muže jeho o 7 let starší známý. „K činu mělo dojít po předchozím požití alkoholu a slovním a fyzickém konfliktu, kdy obviněný měl za pomoci bodnořezného nástroje zaútočit na poškozeného, který utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ upřesnila mluvčí moravskoslezských policistů Pavla Jiroušová. Jímka se nachází v areálu jedné z firem. Je tedy jasné, že tam pachatel musel docházet, jinak by o její existenci nevěděl.

Odpadní jímka je sice odpudivé, ale ne úplně neobvyklé místo. Tělo své zavražděné manželky tam například měl podle policie vhodit i muž z Fulneku. „Hodil její tělo do odpadní jímky, následně se snažil zahladit stopy po předcházejícím konfliktu a v podstatě celý příští týden předstíral, že manželka odešla z domu, a nahlásil její pohřešování,“ uvedl k případu v březnu 2014 státní zástupce Vít Legerský.

U soudu muž dostal 12 let. To pachateli vraždy ve Sviadnově hrozí mnohem vyšší trest, už proto, že jednoho člověka už v minulosti o život připravil. „61letý recidivista byl za stejnou trestnou činnost již odsouzen,“ doplnila Jiroušová s tím, že mu soud tak může uložit dvacetiletý nebo i výjimečný trest.

Tagy:
vražda Moravskoslezský kraj Policie České republiky okres Frýdek-Místek Sviadnov