Nejotřesnější případ zneužívání. Vychovatel se měl dopustit 1 623 sexuálních útoků na děti

Austrálií otřásl případ perverzního vychovatele.

Perverzní vychovatel v Austrálii

Bývalý vychovatel čelí v Austrálii obvinění, že v letech 2007 až 2022 zneužil 91 dětí. Celkem se podle obžaloby dopustil 1 623 sexuálně motivovaných trestných činů na dětech, z toho 136 znásilnění. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policii.

Pětačtyřicetiletý muž je ve vazbě ve státě Queensland od srpna 2022, kdy ho policie zatkla a obvinila původně z výroby dětské pornografie. Při následném vyšetřování, během nějž policie prohledala jeho elektronická zařízení, byly podle obžaloby nalezeny další materiály svědčící o jím prováděném sexuálním zneužívání dětí.

ČTĚTE TAKÉ: Padl trest za znásilnění dětí. Táborový vedoucí dostal 5,5 roku, chce se nechat vykastrovat

„Jedná se o jeden z nejotřesnějších případů zneužívání dětí, které jsem za téměř 40 let policejní práce viděl,“ uvedl na tiskové konferenci vysoce postavený policejní důstojník ve státě Nový Jižní Wales Michael Fitzgerald. „To, co ten člověk těm dětem prováděl, je za hranicí představivosti,“ dodal.

Policie uvedla, že muž zaznamenával zneužívání dětí na telefony a kamery, když v letech 2007 až 2022 pracoval jako vychovatel v celkem deseti dětských skupinách v Brisbane, Sydney a v zahraničí. Čelí obvinění ze 136 případů znásilnění a 110 případů pohlavního styku s dítětem mladším deseti let. Všechny jím údajně zneužité děti byly dívky.

Soudní proces má v této věci začít 21. srpna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Predátor Richter se odvolal, soud mu trest ještě zpřísnil: Další roky vězení a zvýšená ostraha

Tagy: