Na Náchodsku řádili ozbrojení lupiči. Policii unikali několik dní, pátral i vrtulník

Policie ČR

Policie dopadla dva nebezpečné lupiče

Obyvatelé Náchodska si mohou oddechnout. Policistům se podařilo dopadnout dvojici ozbrojených a nebezpečných lupičů. Minulý týden přepadli muže, kterého ohrožovali noži a ukradli mu auto. Před spravedlností unikali několik dní.

Dva protřelí kriminálníci využili nepozornosti muže a ukradli mu jeho auto. Když jim v tom chtěl zabránit, vytáhli na něj nože. Majitel auta hned nato zalarmoval policisty, kteří je začali pronásledovat. Použili i zastavovací pás. Lupiči přesto ujeli ještě několik set metrů, než zastavili.

Ale ani pak se nehodlali vzdát. Mužům zákona zmizeli v těžko přístupném terénu. V pátrání nebyl úspěšný ani vrtulník s termovizí. Kriminálníkům se ale dařilo unikat před spravedlností jen několik dní. V sobotu spadla klec.

„Policisté nejdříve dopadli staršího z mužů v lesním porostu nedaleko Teplic nad Metují. Za pomoci donucovacího prostředku hrozba namířenou střelnou zbraní a varovného výstřelu jej zpacifikovali,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Lucie Konečná.

Kromě loupeže má muž na svědomí také řízení přes vyslovený zákaz, porušování domovní svobody a nebezpečné vyhrožování, kterým měl řešit problémy se svou známou. Dopouštěl se také několika krádeží v kioscích a osobním autě.

Druhého muže policisté nalezli o dvě hodiny později, také na Náchodsku. Oba teď navíc čeká obvinění nejspíš z loupeže a neoprávněného užívání cizí věci. „Za všechny tyto skutky hrozí mužům v případě prokázání viny až desetiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila Konečná. Mladšího z mužů policisté převezli rovnou do vězení, kterému se vyhýbal od května. U staršího pak vyšetřovatel podal návrh na jeho vzetí do vazby.

Tagy:
policie Policie ČR dopadení ozbrojený muž Lucie Konečná lupiči okres Náchod termografie Teplice nad Metují