Ozbrojený lupič přepadl obchůdek v Rumburku. Majitel ho zahnal neobvyklým způsobem

Lupič přepadl prodejnu v Rumburku.

Lupič přepadl prodejnu v Rumburku

Severočeští kriminalisté pátrají po lupiči, který s pistolí v ruce přepadl prodejnu s potravinami v Rumburku. Nejenže utekl s nepořízenou, jeho počínání navíc zachytily bezpečnostní kamery. Policisté teď žádají o pomoc při pátrání veřejnost.

Obchůdek s potravinami v Rumburku má otevřeno 365 dnů v roce. V úterý odpoledne ale běžný provoz narušil maskovaný zákazník, který vešel dovnitř. Jak je vidět na zveřejněných záběrech, v lékařské roušce a v černé čepici chvíli pendloval mezi regály, následně přistoupil ke kase a vytáhl pistoli.

„Pod pohrůžkou použití střelné zbraně požadoval po obsluze vydání finanční hotovosti,“ informovala policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

„Chtěl otevřít kasu a dát peníze do sáčku. Byl mladý, kolem 23 nebo 25,“ popsal majitel prodejny, který se ale nezalekl. Namísto peněz hodil po lupiči plechovku. Ten tak nakonec i s prázdným sáčkem raději z prodejny utekl.

Majitelův odhad věku potvrdila i Kubíčková. „Jedná se o muže ve věku okolo 20 až 25 let, pravděpodobně 165 až 170 centimetrů vysokého, který byl oblečen do černošedé bundy na zip s kapucí a na rukou měl černé rukavice,“ doplnila mluvčí.

„Určitě není odsud, chodíme sem každý den po práci na pivečko, v sobotu a neděli na nákup. V životě jsme ho neviděli, ale určitě musel vědět, že tu nikdo není, protože tu většinou stojí dva, tři chlapi. Spíš to vypadá na nějakou ,fetku‘,“ prohlásil místní.

Pokud maskovaného lupiče poznáváte, ozvěte se policii na linku 158, kontaktovat můžete i naši redakci Krimi Zpráv. V případě dopadení a prokázání viny hrozí dotyčnému muži za loupežné přepadení až 10letý trest vězení.

Tagy: