Vloupe se do domu a pozoruje spící majitele. Voyeur se přesunul do středočeské Řitky

Vloupe se do domu a pozoruje spící majitele. Pachatel, který se už jedenáctkrát vkradl do cizích domácností v Praze a Ořechu a nově ve středočeské Řitce, nedává detektivům spát. Způsobil škodu za miliony, ale zatím se ho nedaří vypátrat. Poznáte ho vy?

Pod rouškou tmy se vkrade na zahradu a pak za pomoci nářadí pronikne do domu. Co je ale na jeho zlodějském „modu operandi“ zvláštní? Vybírá si domy, v nichž spí lidé. Jako by ho fascinovala jejich bezmoc. Stojí vedle nich, okrádá je a oni nic netuší. V jednom případě si měl dokonce sednout k devítileté holčičce na postel a pozorovat, jak spí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezdomovec ze žárlivosti upálil dva lidi. Soud byl rychlý, přiznal se a trest si dohodl

„Evidujeme několik skutků, kdy způsobil škodu převyšující v jednom případě pět milionů korun, v dalším milion. Na druhou stranu jindy sebral jen bagatelní věci. Třeba peníze nebo drobné mince, někdy dokonce nic,“ popsal pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Rybanský.

Kriminalisté jsou ve slepé uličce

Kriminalisté dohromady evidují jedenáct případů. Muž se dosud zaměřoval jen na Ořech, malou vesnici na okraji hlavního města, a pražskou městskou část Újezd nad Lesy. V říjnu loňského roku tyto lokality opustil a přesunul se do Středočeského kraje, konkrétně do Řitky. „Opět vstoupil neoprávněně do domu, kde spali lidé. Prošel ho a následně opustil,“ popsal policejní kriminalista. Nechal po sobě ale jednu důležitou stopu – šroubovák, který se na trhu jen tak nedá sehnat.

Podobiznu hledaného fantoma jste mohli vidět i v Krimi zprávách na CNN Prima NEWS. Kriminalisté tomuto případu obětovali už stovky hodin práce, přesto jsou ve slepé uličce a stále se jim nedaří muže vypátrat. Poprvé se přitom na zlodějskou výpravu vydal už v roce 2015. „Mimo jiné jsme se snažili na pachateli zjistit jakékoliv zvláštnosti, které by nám pomohly v pátrání, jako jsou dioptrické brýle nebo kulhání. Bohužel se nám ho nepodařilo ztotožnit,“ doplnil kriminalista.

„Případy jsou prověřovány pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody. Pokud bude muž dopaden, hrozí mu až desetiletý trest, a to vzhledem k tomu, že spáchal velkou škodu,“ uvedl mluvčí Rybanský. Pokud zlodějského fantoma, který nedává kriminalistům spát, poznáváte, ozvěte se policistům na linku 158. Napsat můžete i do redakce Krimi zpráv.

Tagy:
dům pátrání vloupání zloděj Praha Újezd nad Lesy Policie České republiky Ořech Řitka voyeur