Peter z Ostravy se po roce konečně dočkal důchodu. Zatím však jen v prozatímní výši

Peter Čaplák obdržel svůj první důchod, na který čekal přes rok.

Peter už více než rok marně čeká na předčasný důchod

Příběh Petera Čapláka z Ostravy, který už více než rok marně čeká na předčasný důchod, vyvolal velkou vlnu solidarity. Redakci CNN Prima NEWS se ozvalo hned několik lidí s nabídkou pomoci pro celou jeho rodinu. A ve čtvrtek konečně dostal Peter Čaplák svůj první důchod.

„Podívejte, plná lednička, plný mražák,“ ukazuje Peter pyšně a dodává, že je to vše, co potřebovali. Obrovský nákup jim přes internetový obchod poslala Lucie z Prahy, které se příběh Petera Čapláka silně dotkl.

„Děkuju paní, protože bylo toho fakt hodně a všechno, co potřebujeme,“ neskrýval vděčnost dojatý muž a přidala se i jeho manželka Hana: „Také bych jí chtěla strašně moc poděkovat, protože to byl opravdu hodně, hodně veliký nákup,“ vzkázala.

Stejně jako Marie, která Čaplákovým poslala dvě plné tašky jídla minulý týden, ani Lucie nezapomněla na jejich Péťu – dostal autíčko, omalovánky a tužky. Autistický chlapec prý nové věci přijímá jen velmi těžko. „Zavrčelo to, podíval se na to, a už to držel a už si to pěkně schoval do svých věcí. Přijal to, což je zajímavé, protože on to nedělá,“ podivoval se otec.

Ve čtvrtek měl Peterovi také konečně přijít první důchod. „Já jsem od 4 hodin vzhůru, nespím,“ svěřila se jeho manželka. Nervózně na něj čekal až do půl druhé odpoledne. „Konečně! No, výborně. Takže první už je doma,“ radoval se muž po ročním čekání. Důchod je ale zatím pouze v prozatímní výši a čeká se, až slovenská pojišťovna vyřídí žádost české sociálky.

ČTĚTE TAKÉ: Divačka CNN Prima NEWS darovala jídlo rodině pana Petera, který čeká už rok na svůj důchod

Slovenská pojišťovna má na vyřízení tohoto požadavku lhůtu 60 dní. To znamená, že Peter Čaplák by si na poště mohl důchod v plné výši vyzvednout v měsíci listopadu.

PŘIPOMEŇTE SI: Celý příběh pana Čapláka, který na důchod čekal přes rok

Tagy:
CNN Prima NEWS dluhy starobní důchod finance čekání na důchod Peter Čaplák Slovenská pojišťovna