Rodiče se nejspíš otrávili nakládanými okurkami. Děti byly s mrtvými tři dny v bytě

Sklenice domácích nakládaných okurek od babičky zřejmě zapříčinila tragédii. Zeleninou se nejspíš otrávil mladý manželský pár, rodiče dvou dětí, Alexander a Viktoria Yakuninovi. Děti se zesnulými rodiči navíc strávili ve společném bytě tři dny, než příbuzní dostali podezření, že něco není v pořádku.

Podle serveru The Mirror pár s dětmi nedorazil na rodinnou oslavu. Proto Alexanderova sestra Natalia zatelefonovala k nim domů, kde mobil zvedla pětiletá dcera. Ta tetě řekla, že rodiče už dlouho spí a otec „zčernal.“ Mezitím, co rodiče „spali,“ se holčička starala o svého ročního bratra.

Natalia neváhala a rozjela se do bytu, do kterého jí neteř pustila. „Vběhla jsem… a viděla jsem všechno. Spadla jsem na zem a křičela,“ popsala serveru hrůzný nález Natalia.

Teta dětí zavolala policii a záchrannou službu, poté synovce s neteří oblékla a odvezla je pryč. Server 78.ru uvedl, že s největší pravděpodobností pár zemřel na otravu jídlem. Plynař Alexander si totiž den před smrtí přivezl od své babičky sklenici nakládaných okurek, která zůstala otevřená na kuchyňské lince. Právě z okurek se pár nejspíše otrávil botulotoxinem, silně jedovatou látkou. Tu produkuje bakterie Clostridium botulinum. Do jídla se toxin může dostat například i kvůli špatně tepelně zpracovanému jídlu v konzervách, uzeninách nebo nakládané zelenině.

Dokonalý pár

Soused teprve pětadvacetileté Viktorie a třicetiletého Alexandera Michail Khomchenko vyloučil, že by se manželé otrávili alkoholem. Prý byli abstinenti. „Mám z nich jen pozitivní pocity,“ řekl soused s tím, že tvořili „dokonalý pár“.

O děti se v současné době stará jejich dědeček, Alexanderův otec.

Tagy: