Životní úspěch Pastrňáka. Český útočník je mezi finalisty na prestižní Hart Trophy

Hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu figuruje po Ted Lindsay Award rovněž mezi trojicí finalistů na zisk prestižní Hart Trophy. O post nejužitečnějšího hráče základní části NHL se uchází i Connor McDavid z Edmontonu a další forvard Matthew Tkachuk z Floridy. Jména finalistů zveřejnila NHL na webu.

Zatímco Pastrňák s Tkachukem jsou na Hart Memorial Trophy, o jejímž držiteli rozhodují hlasy od členů Asociace profesionálních sportovních novinářů, nominování poprvé v kariéře, kapitán Oilers McDavid ji může získat už potřetí po sezonách 2016/17 a 2020/21.

Pokud by cenu získal brzy sedmadvacetiletý Pastrňák, byl by prvním vítězem z týmu slavných Bruins od ročníku 1973/74, kdy byl oceněn legendární Phil Esposito. McDavid je Pastrňákovým konkurentem také na zisk Ted Lindsay Award pro nejlepšího hráče sezony podle hráčské asociace NHLPA, o níž se uchází i obránce Erik Karlsson ze San Jose.

Tagy:
NHL David Pastrňák Connor McDavid Edmonton Oilers San Jose Sharks Florida Panthers Boston Bruins Matthew Tkachuk Phil Esposito Ted Lindsay