Paulovou naučil jíst čokoládu, Davida kouřit doutníky. Slavní vzpomínají na Laufera

Josef Laufer s kolegyní Janou Paulovou

Zemřel Josef Laufer

Zpráva o smrti oblíbeného herce a zpěváka Josefa Laufera zasáhla jeho blízké a kolegy. Ti na něj vzpomínají jako na skvělého člověka a gentlemana. Herečka Jana Paulová ho ve vysílání CNN Prima NEWS nazvala životním frajerem a prozradila, že to byl právě on, kdo u ní vzbudil lásku k její droze – čokoládě. A o jednu neřest se podělil i se zpěvákem Michalem Davidem.

„Josef Laufer byl nejen můj skvělý herecký partner, ale také člověk, který mě přivedl k showbyznysu – někde si mě vyhlídl a pak jsme spolu natočili několik písniček. Byl skvělý, pracovitý a vyžadoval to i od ostatních,“ uvedla Paulová s tím, že Laufer byl „životní frajer se vším všudy“.

ČTĚTE TAKÉ: Měli ho odpojit už dávno, smrt je pro něj vysvobozením, řekl o Lauferovi Troška

Kromě toho jí prý naučil jíst čokoládu. „Vždycky říkal, že jede na čokoládu. V autě měl několik tabulek a když mu došla energie, tak si ji dal,“ poznamenala herečka s tím, že od té doby zahání únavu stejným způsobem. „Už se taky dopuju touto úžasnou drogou,“ poznamenala.

Na jednu z neřestí přivedl Laufer i další hvězdu české kultury – Michala Davida. „Na nějaké velké televizní akci v roce 1986 jsem zjistil, že Pepa je velký doutníkář. Já nekouřil cigarety, nicméně doutníky mi vždycky imponovaly. Tak jsem od něj dostal zajímavou instruktáž s doutníkama. Byl to tedy právě on, kdo mě je naučil kouřit,“ zavzpomínal hudební producent.

Laufer zemřel v sobotu večer po dlouhé nemoci. Bylo mu 84 let. Poslední čtyři roky strávil Laufer v nemocnici v umělém spánku po operaci srdeční chlopně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kate o rakovině mluvit nechtěla. Dotlačily ji k tomu i útoky hackerů, říká expertka

Tagy:
smrt vzpomínky Jana Paulová herec kultura Michal David Josef Laufer