Peštu čeká premiéra v KSW. A co návrat do Oktagonu? Zdá se, že Ondra trucuje, říká

Zpátky do boje! Viktor Pešta se už v září poprvé představí v polské KSW. Je to další z velkých organizací, v níž nastoupí. Jako teprve druhý Čech, po Karlosi Vémolovi, se probojoval do UFC, kde prošel pěti bitvami – vítězně odcházel z jedné. Pak zkoušel štěstí na ruských kolbištích a poté absolvoval pět duelů v Oktagonu, kde jej dokázal porazit jen Michal Martínek. Pod křídly tuzemského gigantu by si prý klidně zase někdy zazápasil, není prý však odezva.

Už 16. září se Viktor Pešta představí poprvé pod polským gigantem KSW. Bude to na turnaji s číslem 86 ve Vratislavi. Soupeřem mu bude odolný těžkotonážník Filip Stawowy. Poprvé se měl Pešta představit pod KSW na premiéře polské organizace v Česku, v únoru v Liberci. Tehdy mu to ale znemožnila nákaza covidem. Nyní má na obzoru konečně další zápas, kterým se po dvou prohrách v PFL bude chtít vrátit na vítěznou vlnu. „Do Vratislavi je to z Česka kousek, tak mě přijďte podpořit!,“ vzkazuje fanouškům.

ČTĚTE TAKÉ: Vémola před Oktagonem 45 zhlédl svůj poslední zápas: Bylo tam milion chyb, říká

Co pro vás angažmá v KSW znamená? A jak celkově tuto organizaci vnímáte?
KSW pro mě znamená příležitost zápasit na mezinárodní platformě proti špičkovým bojovníkům, kde zároveň budu snadno dostupný českým fanouškům. Několik let jsme se s KSW „oťukávali“ a jsem rád, že jsme to konečně dotáhli.

S jakým cílem do KSW nastupujete? A budete se držet jen těžké váhy?
Cílem je samozřejmě titul. Vlastně ani nevím, jaký jiný cíl by bojovník měl mít. Co se váhy týče, s největší pravděpodobností zůstanu v těžké, ale nikdy neříkej nikdy.

Co říkáte na soupeře Filipa Stawowyho? V čem vidíte jeho silné či naopak slabší stránky?
Myslím, že největší výhodou mu bude právě hmotnostní převaha. Je rychlejší, než by jeho tělesná konstituce napovídala, takže na to si musím dát pozor. Dalo by se říct, že doslova mate tělem. Jeho slabiny si zatím nechám pro sebe.

Měl byste v KSW zájem o odvetu s Michalem Martínkem?
KSW v užší špičce těžké váhy zas tolik bojovníků nemá, takže myslím, že dřív nebo později na sebe zase narazíme. Nicméně v tuhle chvíli se soustředím na zápas s Filipem.

Měl jste či máte nabídky i od tuzemských organizací? A uvažoval jste nad nimi případně?
Oktagon mi udělal nabídku, ale řekněme si to na rovinu, po finanční stránce to byla mizérie. Smlouva, kterou mi nabídlo KSW byla lepší nejen finančně, ale hlavně mi nechává jistou volnost a možnost zápasit i jinde. Takže teoreticky bych stále mohl zápasit i v Oktagonu a s tím jsem je i nedávno kontaktoval, ale zdá se, že Ondra trucuje.

Kde teď převážně trénujete a kde případně budete finalizovat přípravu na zářijový zápas?
Momentálně jsem na Floridě, kde trénuju v Kill Cliff FC a zůstanu tu i po zbytek přípravy. Do Česka se vrátím zhruba dva týdny před zápasem, abych si přivykl na časový posun a doladil detaily.

Tagy: