Majitel pizzerie z Ekvádoru dává jídlo zadarmo každému, kdo potřebuje
Ekvádor sužuje chudoba. Majitel jedné místní pizzerie se proto rozhodl pomáhat chudým. Denně jim se svými zaměstnanci rozdá až sto porcí pizzy. Kvůli velkému zájmu zvyšuje výrobu a doufá, že by se podobně mohli zachovat i další úspěšní podnikatelé.
Muž s velkým srdcem – tak ho nazývají spoluobčané v Ekvádoru. Zadarmo totiž rozdává jídlo chudým. „Dělal jsem to pro lidi, kteří jsou v nouzi, každý den více než pět let,“ říká Luca Pallanca, majitel místní pizzerie.
O pizzu je velký zájem. „První dny se stávalo, že jídlo došlo dřív, než skončila fronta. Tím pádem jsem musel někomu do očí říct, že pizza už není a že se omlouváme, ať přijde jindy,“ říká Pallanca a dodává, že někdy čeká ve frontě i sto lidí. Rozhodl se proto zvýšit výrobu. „Zorganizoval jsem práci tak, aby jeden zaměstnanec přišel vždy o něco dřív, a bylo tak zajištěno, že pizzy bude dost,“ vypráví.
Zadarmo rozdává jídlo každému, kdo ho potřebuje. Zdroj: Facebook.com
O pizzu je mezi lidmi z ulice velký zájem. Zdroj: Facebook.com
Luca Pallanca, majitel pizzerie, rozdá za den až sto porcí. Zdroj: Facebook.com
Majitel pizzerie pomáhá lidem v nouzi. Zdroj: Facebook.com
Luca Pallanca by si přál, aby se podobně chovali i jiní úspěšní podnikatelé. Zdroj: Facebook.com
Zároveň začali také zadělávat více těsta na pizzu. „Připravujeme ho každý večer před zavírací dobou, aby jídlo nikdy nedošlo,“ doplňuje. Dávat něco zadarmo podle něj v Ekvádoru není běžné. „Takto se úspěšní podnikatelé obvykle nechovají. Já se ale snažím dělat maximum pro to, abych v očích svých zákazníků získal respekt,“ doplňuje.
K podobnému chování chce vést i svého syna. „Chci mu předávat své hodnoty a podělit se s každým, kdo to potřebuje,“ říká. Do budoucna má v plánu v této činnosti pokračovat. „Tohle mě zkrátka vystihuje,“ dodává.