Ekvádor sužuje chudoba. Majitel jedné místní pizzerie se proto rozhodl pomáhat chudým. Denně jim se svými zaměstnanci rozdá až sto porcí pizzy. Kvůli velkému zájmu zvyšuje výrobu a doufá, že by se podobně mohli zachovat i další úspěšní podnikatelé.
Muž s velkým srdcem – tak ho nazývají spoluobčané v Ekvádoru. Zadarmo totiž rozdává jídlo chudým. „Dělal jsem to pro lidi, kteří jsou v nouzi, každý den více než pět let,“ říká Luca Pallanca, majitel místní pizzerie.
O pizzu je velký zájem. „První dny se stávalo, že jídlo došlo dřív, než skončila fronta. Tím pádem jsem musel někomu do očí říct, že pizza už není a že se omlouváme, ať přijde jindy,“ říká Pallanca a dodává, že někdy čeká ve frontě i sto lidí. Rozhodl se proto zvýšit výrobu. „Zorganizoval jsem práci tak, aby jeden zaměstnanec přišel vždy o něco dřív, a bylo tak zajištěno, že pizzy bude dost,“ vypráví.
Zadarmo rozdává jídlo každému, kdo ho potřebuje. Zdroj: Facebook.com
O pizzu je mezi lidmi z ulice velký zájem. Zdroj: Facebook.com
Luca Pallanca, majitel pizzerie, rozdá za den až sto porcí. Zdroj: Facebook.com
Majitel pizzerie pomáhá lidem v nouzi. Zdroj: Facebook.com
Luca Pallanca by si přál, aby se podobně chovali i jiní úspěšní podnikatelé. Zdroj: Facebook.com
Zároveň začali také zadělávat více těsta na pizzu. „Připravujeme ho každý večer před zavírací dobou, aby jídlo nikdy nedošlo,“ doplňuje. Dávat něco zadarmo podle něj v Ekvádoru není běžné. „Takto se úspěšní podnikatelé obvykle nechovají. Já se ale snažím dělat maximum pro to, abych v očích svých zákazníků získal respekt,“ doplňuje.
K podobnému chování chce vést i svého syna. „Chci mu předávat své hodnoty a podělit se s každým, kdo to potřebuje,“ říká. Do budoucna má v plánu v této činnosti pokračovat. „Tohle mě zkrátka vystihuje,“ dodává.