Prokletí v královské rodině. Postihne Harryho stejný osud jako jeho staršího bratra?

V britské královské rodině není padání vlasů ojedinělou záležitostí. V devětatřiceti letech je téměř bez vlasů například princ William. Mnohé fanoušky však před pár dny překvapila fotografie o tři roky mladšího prince Harryho, na níž je vidět jeho začínající pleš. „Do 50 bude prakticky holohlavý,“ řekl webu Daily Mail přední kosmetický chirurg Asim Shahmalak. U Harryho se navíc podle lékaře padání vlasů výrazně zrychlilo v posledním roce.

Vévoda ze Sussexu plešatí, avšak pomaleji než jeho bratr, řekl webu Daily Mail doktor Asim Shahmalak z Královské kliniky v Manchesteru. Co se týče ztráty vlasů, je od prince Williama „o deset let pozadu“.

Ve svých 36 letech je tak prý Harry ve stejném stadiu holohlavosti jako William ve 26. „Gen plešatosti není u Harryho tak silný, stále mu však vlasy padají rychle. V současnosti se většina jeho ztráty vlasů pohybuje v oblasti temene,“ uvedl Shahmalak.

„Vytváří se mu plešatý kus přímo na temeni. Vidíte také, že mu vlasy směrem dopředu řídnou. Bez léčby se zrychlení, kterého jsme za posledních 15 měsíců byli svědky, ještě v dalším roce zvýší. Harry možná nikdy nebude tak plešatý jako jeho bratr William, toho gen zasáhl více než kteréhokoliv jiného muže z královské rodiny,“ doplnil chirurg.

Dědičná holohlavost

Oba bratři holohlavost podělili po svém otci, princi Charlesovi z Walesu, který ji zase získal od svého otce, prince Philipa. „S každou generací se zdá, že se padání vlasů zhoršuje, což se v některých rodinách může stát,“ uvedl Shahmalak.

„Dalším faktorem je navíc to, že Harry s Williamem mají gen ztráty vlasů i ze strany jejich matky Diany. Její otec Earl Spencer byl také plešatý. Gen plešatosti se může přenášet z obou stran rodiny,“ vysvětlil lékař.

Plešatosti vévody ze Sussexu si mnozí fanoušci i média všimli během slavnostního odhalení sochy princezny Diany, zvané „Lady Di“, při příležitosti 60. výročí jejího narození. Společně s princem Williamem stáli při stržení plachty oba bratři vedle sebe zády ke kamerám, takže bylo na jejich temena dobře vidět.

Pro prince Williama je už na léčbu pozdě, říká chirurg

Vévoda z Cambridge ztratil za posledních 12 let téměř všechny vlasy na hlavě. Harry jich má zatím stále více. Doktor Shahmalak dokonce navrhl grafickou podobu toho, jak bude princ Harry vypadat ve svých 50 letech.

„Žádní bratři nejsou stejní, oba však zdědili stejný gen plešatosti. Pro Prince Williama už je příliš pozdě, s jeho ztrátou vlasů už se nedá nic dělat. Harry má ještě čas, pokud s tím chce něco dělat,“ sdělil chirurg.

„Pokud nebude dělat nic, v 50 bude téměř tak plešatý jako jeho starší bratr. Nejspíš ale bude mít trochu více vlasů v přední části hlavy,“ dodal Shahmalak.

Tagy: