Čechmánka před smrtí údajně zasáhla krutá zpráva. Už se ví, kdy bude mít pohřeb

Roman Čechmánek

Detaily úmrtí Čechmánka

Pohřeb olympijského vítěze z Nagana Romana Čechmánka se uskuteční v sobotu ve Zlíně. Navzdory původním informacím bude obřad veřejný. Ani několik dní po úmrtí nejsou zcela jasné okolnosti smrti bývalého brankáře. Pitva ale podle policistů vyloučila cizí zavinění i sebevraždu.

Tělo Romana Čechmánka našel v neděli dopoledne jeho syn. Olympijský vítěz údajně ležel ve vaně. Mezi lidmi se rychle začala šířit informace, že se bývalý brankář omylem otrávil houbami. To ale podle našich informací pitva jednoznačně vyvrátila.

ČTĚTE TAKÉ: Neměl jsem daleko k slzám. Čechmánkovu památku jsem uctil pivem, říká Japonec z Nagana

Roman Čechmánek poslední roky žil ve stresu, který prožíval během soudního procesu, v němž byl obžalován z podvodů. V posledních týdnech ho také údajně citelně zasáhla i zpráva o zdravotních problémech jednoho z nejbližších příbuzných.

Ve středu si Romana Čechmánka při průvodu městem a následném zápasu se Sokolem připomněly tisícovky fanoušků ve Vsetíně. Právě tam získal legendární brankář celkem pět extraligových titulů.

Na olympijského vítěze budou fanoušci vzpomínat i při pátečním třaskavém derby mezi Zlínem a Vsetínem. Oba tábory nesmiřitelných rivalů ale údajně na sebe tentokrát z piety k Čechmánkovi nebudou útočit.

Fanoušci Vsetína nicméně podotkli, že už žádnou připomínku na derby nechystají. „Na pátek už nic nechystáme, my jsme se s Romanem důstojně rozloučili včera, bereme to jako uzavřenou věc,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Ondřej Slováček z Fanklubu HC Vsetín.

Rodina ve čtvrtek zveřejnila i parte. Z něj vyplývá, že poslední rozloučení s Romanem Čechmánkem se uskuteční tady ve zlínském krematoriu v sobotu v 11:30.

Tagy: