Detaily k úmrtí legendárního Čechmánka: Chodil na injekce, pak už se neozval. Tělo našel syn

Roman Čechmánek v dresu národního týmu.

Detaily úmrtí brankáře Romana Čechmánka

Příčina smrti hokejového brankáře Romana Čechmánka dosud není známá. Již během neděle se spekulovalo o možné sebevraždě vítěze z Nagana kvůli vážným finančním problémům. Tuto verzi však v komentáři pro CNN Prima NEWS vyvrátil předseda hokejového klubu v Uherském Hradišti Miroslav Stavjaňa. Pro deník Blesk.cz vedle toho prozradil, že si Čechmánek již v sobotu stěžoval, že mu není dobře.

Spekulace o možné sebevraždě trenér a funkcionář klubu, kde Čechmánek vedl mládežnický klub, zcela odmítl. „Sebevražda je úplný nesmysl. Ještě den předtím i po celý týden jsme řešili juniorský tým. Měl problémy s loktem, nechával si končetinu opíchávat,“ uvedl pro CNN Prima NEWS Stavjaňa. Vedle toho pro deník Blesk.cz konstatoval, že si Čechmánek již v sobotu stěžoval, že je mu zle. „ V neděli měl jet s děckama do Kopřivnice, ale nereagoval na zprávy, ani na facebooku. „Našel ho syn Roman. Upřímnou soustrast rodině,“ řekl Blesku šéf klubu z Hradiště Stavjaňa.

K TÉMATU: Čechmánkův odkaz: Čaroděj v zelenožlutých betonech, mistr nájezdů i bouřlivák ve stínu Haška

V posledních letech měl vítěz z legendárního Nagana vážné finanční problémy. Olomoucký soud mu vyměřil tříletý trest odnětí svobody s pětiletým odkladem, a to v souvislosti s podvodem, kterého se měl dopustit během podnikání.

Detaily ohledně Čechmánkova úmrtí přinesl v pořadu Nový den i moderátor CNN Prima NEWS a někdejší vrcholový sportovec Tomáš Vzorek. „Spekulace o případném Čechmánkově dobrovolném odchodu ze života vyvrátil jak klub v Uherském Hradišti, tak policisté. Ti sice uvedli, že příčinu dosud neznají, ale možnost sebevraždy vyloučil jako nepravděpodobnou variantu. Více budeme vědět po pitvě,“ shrnul moderátor.

Vzorek dodal, že by za vším mohly být zdravotní problémy, o nichž hovořil i Stavjaňa. Připomenul rovněž největší úspěchy hokejové legendy. „Patří k fenoménům české hokejové historie. Vítězství z Nagana už mu nikdo nevezme, byť byl dvojkou Dominika Haška. I tak ale patřil k oporám naší reprezentace. Třikrát vyhrál mistrovství světa, se Vsetínem vyhrál v domácí lize pět titulů, což byla ojedinělá řada. Působil i v NHL ve dvou týmech a v předposlední sezoně v zámoří získal i Jennings Trophy, kterou obdrží brankář s nejnižším gólovým průměrem,“ shrnul moderátor a připomněl, že se Čechmánek skutečně řadil k absolutním špičkám i v zámořské lize.

Po skončení aktivní hráčské kariéry začal trénovat, mimo jiné působil v nižších soutěžích na lavičce HC Bobři Valašské Meziříčí, SHK Hodonín, týmu zlínské Univerzity Tomáše Bati UTB Zlín nebo Trnavy. Naposledy vedl žáky právě v Uherském Hradišti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hašek o Čechmánkovi. Výborný brankář a parťák. Prozradil, jak spolu fungovali v Naganu

Tagy: