Pokus o vraždu v Semilech: Chtěl jsem ho trošku pobodat, řekl útočník o sokovi v lásce

Královéhradecký krajský soud začal rozplétat případ pokusu o vraždu na Semilsku.

Královéhradecký krajský soud začal rozplétat případ pokusu o vraždu na Semilsku

Královéhradecký krajský soud začal rozplétat případ pokusu o vraždu na Semilsku z loňského září. Obžalovanému muži hrozí dvacetiletý trest za ozbrojený útok na nového přítele manželky, se kterou se rozváděl. Na mostu v Jatecké ulici na něj měl skočit s nožem a při strkanici ho bodnout.

Vzájemné urážky, hádky, žárlivost a horká hlava. To vše se mohlo promítnout do činu muže, který si loni 5. září ráno v Semilech došel do auta pro pětadvaceticentimetrový nůž a rozběhl se proti o hlavu vyššímu sokovi, který momentálně bydlel s jeho manželkou.

ČTĚTE TAKÉ: Exprimátora Pardubic Charváta pustili z vazby. Manipuloval s veřejnými zakázkami, říká policie

„V rámci toho útoku došlo k bodnému poranění poškozeného do oblasti klíčku. To jednání je právně kvalifikováno jako pokus zločinu vraždy a výtržnictví. K vraždě nedošlo, protože poškozený se ubránil útoku obžalovaného,“ uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Útočník poté odešel z místa činu do práce, jako by se nic nestalo. Později si pro něj přijela policie. Napadený muž u soudu vypověděl, že je kvůli zranění dosud na neschopence a chce po agresorovi za dosavadní újmu přes 270 tisíc korun.

Obžalovaný u soudu uvedl, že mu částka přijde nesmyslně vysoká. „Klient si od začátku stojí za tím, že v žádném případě dotyčného nechtěl zabít. Jedná se vlastně o nějakou žárlivost, kdy pravděpodobně by v běžném životě došlo k, dejme tomu, pranici, ale rozhodně s pokusem o vraždu se neztotožňujeme,“ uvedla pro CNN Prima NEWS obhájkyně Aneta Morgese.

Obžalovaný ani v úterý čin nerozporoval. Na dotaz soudce, co znamená, že nechtěl soupeře pobodat nějak moc, odpověděl, že ho chtěl pobodat trošku. Obhajoba se bude snažit zmírnit právní kvalifikaci na výtržnictví. Za pokus o vraždu mu totiž momentálně hrozí až 20 let vězení.

Tagy: