Policisté našli tělo 21letého mladíka. Nehoda ve Frýdlantu si vyžádala tři životy

Potápěči v sobotu dopoledne našli tělo třetího mladíka, který se v pátek topil ve Frýdlantu nad Ostravicí, potvrdila mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková. Tragická událost má tři oběti. K incidentu došlo v pátek odpoledne. Záchranáři dva z trojice mladíků z vody vytáhli a resuscitovali. I přes lékařskou pomoc však jeden zemřel. Druhého odvezli v kritickém stavu do nemocnice, i on ale následkům zranění podlehl.

Čtyřiadvacetiletý muž se podle mluvčí šel v pátek odpoledne do jezu v městské části Kamenec koupat. Začal se topit a dva mladší kamarádi za ním skočili, aby mu pomohli. Nejstaršího muže svědci vytáhli z vody níže po proudu. První pomoc mu podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla poskytovali hasiči a policisté. Zdravotníkům jej předali v kritickém stavu. Později zemřel.

„Jednadvacetiletého muže z vody vytáhli kamarádi na ostrůvek uprostřed řeky a zahájili laickou resuscitaci. Zasahující lékař u něj později konstatoval smrt,“ uvedl Humpl. Po třetím mladíkovi policisté a hasiči na místě neúspěšně pátrali do večerních hodin. V sobotu ráno akce pokračovala. Tělo našli potápěči okolo 11. hodiny.

Podle dostupných informací skupina mladých lidí trávila odpoledne na břehu řeky. Zda v tomto případě sehrál nějakou roli alkohol, není jasné. Podle policie to bude zřejmé po provedení pitev.

Policisté mladíka hledali od pátečního odpoledne. Do záchranné a pátrací akce se zapojili také hasiči. Celkem při pátrání po posledním muži pomáhalo osm hasičských jednotek se čluny. „Pomocí lanové techniky jsme vyhledávali osoby jak v místě prvního utonutí, tak na několika dalších jezech po proudu,“ napsali na Twitter.

Splav řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí je velmi nebezpečný, na místě jsou i varovné cedule. Podle informací naší redakce byla u jezu i záchranná lana, jenže ta po třech měsících zmizela.

Tagy:
Twitter Ostrava policisté Frýdecko-Místecko HZS Moravskoslezského kraje mladíci splav Frýdlant nad Ostravicí Kamenec