Policisté jen žasli: U Brna dopadli cizince, který jel na kradeném kole po dálnici do Prahy

Muž jel po D1 na kole.

Policie zadržela cyklistu na D1

Jihomoravská policie naháněla kaskadéra jedoucího na jízdním kole po dálnici D1. Když po cyklistovi chtěla vysvětlení, hájil se tím, že si jenom vyrazil pro osobní doklady z Brna do Prahy. Jak se později ukázalo, kolo bylo kradené a cyklista v podmínce.

Představujeme vám jednoho z velkých adeptů na letošní Darwinovu cenu: muže šlapajícího na jízdním kole v odstavném pruhu dálnice D1 u Brna. Projíždějící řidiči nevěřili vlastím očím.

ČTĚTE TAKÉ: Policejní perličky roku 2023: Nutný zásah proti „nadrženému vořechovi“ či Casanova s kamínky

Z toho, že je na kolo v prosinci trochu zima a jízda na bicyklu po dálnici zakázaná, si 47letý cizinec žádnou hlavu nedělal. Nejspíš mu učarovala pěkná hladká asfaltka, možná si odstavný pruh spletl s cyklostezkou. Po zhruba třech ujetých kilometrech už měl v patách policejní hlídku.

„Podmíněně propuštěný muž z vězení na Vysočině měl jako nežádoucí osoba povinnost do 48 hodin vycestovat z České republiky,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Petr Vala. Místo toho se muž z Moldavska toulal, peníze na zpáteční jízdenku nejspíš propil, a tak začal přemýšlet, jak se z Česka dostane pryč.

„Rozhodl se vloupat do rodinného domu na Blanensku, kde si na cestu pořídil elektrické kolo, a bez akumulátoru dojel na dálnici,“ doplnil Vala. Policistům, kteří jej na dálnici zastavili, poté tvrdil, že si jede do Prahy vyzvednout doklady.

Jenže na Hradčany ani domů se cizinec nepodívá. Nepovedený výlet mu i s předchozími prohřešky „zajistil“ na rok a půl novou střechu nad hlavou v českém kriminále.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Praze řádí falešní taxikáři. Opilé klienty lákají na velmi výhodnou cenu, pak je okradou

Tagy: